Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El FeMAP porta a la Seu la música de Mozart i Hadyn amb l'Ensemble o Vos Ommes

El FeMAP porta a la Seu la música de Mozart i Hadyn amb l'Ensemble o Vos Ommes

El conjunt actuarà aquest diumenge a les 10 de la nit a la Capella del Seminari. Prèviament, dissabte, Estamariu ofereix el concert de Raquel Andueza i Jesús Fernández Baena
Ensemble o Vos Ommes
12/08/2016 15:03

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) reprèn aquest cap de setmana la seva programació a l'Alt Urgell, per partida doble, amb concerts a la Seu i Estamariu.

Aquest diumenge a les 10 de la nit, a la Capella del Seminari de la Seu d'Urgell, es podrà escoltar l'Ensemble o Vos Omnes. Aquest conjunt proposa l’acostament a dues de les figures més destacades de la música clàssica, Mozart i Haydin, a partir d’obres petites. Concretament, a través d’obres adaptades per a celebracions eclesiàstiques d’importància menor. El preu de l’entrada és de 18 euros a taquilla i 15 euros de manera anticipada.

En aquest format, l’orquestra queda reduïda a la mínima expressió, els solistes formen part del cor i els moviments es comprimeixen tant que en alguns casos s’arriba fins i tot a la juxtaposició de textos per tal que la durada total s'ajusti a la brevetat necessària. Aquestes limitacions posades en mans de genis com Mozart i Haydn es transformen en peces d'orfebreria fina. És un concert proper tant per les seves dimensions físiques com musicals.

Prèviament, aquest dissabte a les 9 del vespre, l'església de Sant Vicenç d'Estamariu acollirà el concert de Raquel Andueza (soprano) i Jesús Fernández Baena (tiorba). L’extraordinària veu de Baeza es posa al servei d'un intens i apassionat recorregut per àries, cantates i canzonettas del primer barroc italià. El 2003 fundaren un duo especialitzat en música italiana del segle XVII i el 2010 el grup La Galanía, amb el qual viatgen per tot el món interpretant música barroca espanyola i italiana.