Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El FeMAP s'apropa al públic familiar amb la companyia Xuriac

El FeMAP s'apropa al públic familiar amb la companyia Xuriac

L'espectacle vol oferir la música antiga, del segle XVIII, a gent de totes les edats L'actuació serà aquest dijous a les 8 del vespre a la Sala de Sant Domènec
FeMAP - Xuriach
24/07/2013 16:02

El Festival de Música Antiga del Pirineu (FeMAP) ofereix aquesta setmana una proposta per al públic familar. Aquest dijous a les 8 del vespre, a la Sala de Sant Domènec, es podrà veure l'espectacle de música i dansa 'La xacona i el rigodó, ara fan el ball rodó' amb la companyia Xuriach. El preu de l'entrada oscil3la entre el 5 i els 8 euros.

La Companyia Xuriach, que pren el seu nom d'una nissaga barcelonina de constructors d'instruments de vent, reuneix músics i ballarins especialitzats en la música i les danses ibèriques del renaixement i el barroc. Des dels seus inicis, Xuriach acosta aquestes dues arts inseparables a públics de totes les edats a través d'espectacles tant d'escenari com de carrer.

Aquest nou espectacle en format de butxaca mostra com les danses que es ballaven fins a principis del segle XVIII en llocs com el Clos de Barcelona o la Rua de Carnaval van conviure durant uns anys amb els nous repertoris provinents de França. La derrota de la Guerra de Successió, però, va accelerar la substitució de l'estil vell pel nou, sobretot als “saraos” dels salons aristocràtics.

El repertori de l'espectacle conté danses dels volts de l'any 1700, ibèriques i franceses, improvisades o d'autor.