Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Festival Canòlich Music espera doblar la xifra de públic

El Festival Canòlich Music espera doblar la xifra de públic

La tercera edició de l'esdeveniment musical, que tindrà lloc aquest cap de setmana, vol fer arribar al jovent els valors cristians a través de la música. Hi assistiran joves del Bisbat d'Urgell i d'arreu de Catalunya, Andorra, València i França
Presentació del Festival Canòlich Music (Foto: Bisbat d'Urgell)
17/11/2015 20:35

El Festival Canòlich Music, que tindrà lloc de divendres a diumenge, espera doblar la xifra de participants i incrementar la diversitat de la seva procedència. La iniciativa es va posar en marxa fa tres anys a la Diòcesi d'Urgell a través dels delegats de Joventut i Ensenyament, i ha tingut una molt bona acollida.

L'objectiu del projecte és "fer arribar al jovent els valors cristians a través de la música". Els organitzadors han posat èmfasi en l'esforç a l'hora d'incloure en el programa grups i músics que són cristians però que fan música oberta a tothom, "per tal de ser atractius per als nois i noies de 3r i 4t d'ESO, de Batxillerat i pre-universitaris, que són el públic objectiu". Tanmateix, també hi ha inscrites una gran quantitat de famílies amb nens que prendran part en les activitats i els concerts. Està previst que hi assisteixin joves del Bisbat d'Urgell, Andorra i d'arreu de Catalunya, a més de València i França.

Cal destacar també que l'organització ha apostat enguany per la millora dels equipaments de sonorització dels grups. L'escenari comptarà amb banderoles gegants de personatges que han fet gala dels seus valors i han liderat actituds i accions generoses a la societat, com el Papa Francesc, la jove Malala, Martin Luther King, Monsenyor Pere Casaldàliga, Sant Francesc d'Assís i Teresa de Calcuta.

Programa musical

El festival inclou les actuacions de DJ Andy Hunter i Teràpia de Shock, que seran els plats forts per als dies 20 i 21 de novembre. DJ Andy Hunter és molt conegut en l'àmbit anglosaxó i llatinoamericà. És l'autor de les bandes sonores de Tomb Raider 2 i The Matrix Reloaded i serà l'encarregat de fer la pregària de la nit de divendres a partir de les 22.30 h, quan és previst que comenci el seu concert. Es preveu un clima trencador, en la línia de les seves performances, on inclou pregàries multitudinàries seguides per centenars de joves en directe.

Teràpia de Shock, Kairoi, SAL150 i Twocats pel Gospel completaran les actuacions, en les que hi haurà espai per pregàries en directe, algunes a ritme de rock. És el que s'ha anomenat "Crist Xperience", que s'anirà articulant al llarg del dissabte per culminar en l'Eucaristia, que es preveu que sigui multitudinària. L'animarà el grup de rock Kairoi. El concert de fi de festa anirà a càrrec de Teràpia de Shock.

Concurs

Un dels atractius del festival és també el concurs musical "Dona't a conèixer", en el qual els joves i grups que hagin compost una cançó (lletra i música) la podran interpretar en públic. El lema enguany és "Companys de viatge". També  durant el matí de dissabte, però després del concert, es preveu una hora en què els nois i noies podran expressar-se i explicar les seves experiències, muntar jocs, explicar una activitat que han viscut o que volen organitzar. Moltes de les activitats de l'any passat han anat modificant-se amb la intenció d'adaptar-se al dinamisme del jovent i les seves peticions, a més d'oferir novetats.

Muntatge de la carpa

La carpa que ha d'acollir l'esdeveniment musical, i que farà possible un equip de més de 80 voluntaris i treballadors, ja s'està muntant. Hi participa el Comú de Sant Julià, que subministra una part de la infraestructura d'acollida als centenars de joves que hi assistiran.