Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Festival d'Arts Siartb permetrà a 27 artistes del Pallars exposar i vendre la seva obra

El Festival d'Arts Siartb permetrà a 27 artistes del Pallars exposar i vendre la seva obra

La trobada, el 16 i 17 d'agost a Vilamur, espera superar els 1.500 visitants de la primera edició. L'objectiu és fomentar que els qui passen per l'N-260 facin parada al municipi de Soriguera
Presentació del festival d'arts Siartb
24/07/2019 18:40

El petit poble de Vilamur, al Pallars Sobirà, de poc més de 60 habitants i situat al peu del port del Cantó, acollirà els dies 16 i 17 d'agost el segon Festival d'arts Siartb amb l'objectiu de duplicar els visitants de la primera edició, que van superar els 1.500. Aquest Festival vol donar visibilitat a l'art local i reivindicar, alhora, la força i la màgia dels territoris de muntanya.

Un total de 27 artistes del Pallars mostraran les seves obres a les eres del poble, reconvertides en galeries d'art per aquests dies. Els visitants aniran descobrint a cada pas aquestes creacions i tindran l'oportunitat d'adquirir pintura, escultura o fotografia. Aquesta fira d'art es complementarà amb una vintena d'activitats, totes relacionades amb el món de l'art com el teatre, la dansa, la música o la poesia. L'objectiu del Festival és reivindicar els creadors locals però també el poble de Vilamur com a punt de parada per a tots aquells que circulen per l'N-260.

Roser Ràfols, de Siartb, ha animat a la gent a visitar Vilamur els dies del Festival i a descobrir a cada raconet del poble una experiència artística diferent. Ràfols ha afegit per a l'ACN que la idea és que el mateix festival sigui un espai de divulgació i interacció artística on els visitants puguin participar activament i artísticament en el seu desenvolupament, que la gent s'impliqui del fet artístic com a eina d'expressió. Per a la portaveu del festival, és molt important compaginar les activitats més lúdiques del festival amb les més reflexives que s'han programat.

Imma Torres, regidora de Cultura de Soriguera, ha explicat que per l'Ajuntament és important la celebració del Festival per la dinamització turística i social que suposa pel poble de Vilamur. Per Torres és una oportunitat, a través de l'art i la cultura, de donar a conèixer el municipi de Soriguera.

L'espai d'intercanvi, exposició i venda d'art vol afavorir la generació de vincles més permanents entre els artistes i que es multipliqui la creació d'art contemporani, en territoris rurals. El visitant comptarà amb tres espais molt diferenciats; espai escènic i performatiu on tindran lloc actuacions musicals i de teatre per a tots els públics; espai d'exposició i venda d'art en espais privats cedits pel veïnat com eres i patis; i l'espai d'interacció artística que estarà a l'aire lliure on es faran microactuacions o exposicions artístiques.