Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Festival de l'AIMS ofereix un concert de música clàssica a la Seu

El Festival de l'AIMS ofereix un concert de música clàssica a la Seu

Alumnes i professors de l’acadèmia, de qualitat reconeguda, interpretaran repertori de Bach, com ara els Concerts de Brandenburg L'actuació és aquest dimecres, dia 13, a les 9 de la nit a la Capella de Sant Miquel
AIMS - Música
12/08/2014 16:05

La Seu d'Urgell ha estat inclosa aquest estiu en el circuit de concerts del Festival de l'AIMS, una acadèmia internacional de música d'alt nivell que impulsa el primer i únic Festival Pedagògic de Catalunya, amb base a Solsona.

L'actuació serà aquest dimecres, 13 d'agost, a les 21.00 hores a la Capella de Sant Miquel. L'orquestra i professors de l'AIMS interpretaran un repertori de l'obra de J.S. Bach, a càrrec de Simone Zgraggen (violí), Rosa Camps Claveria, Marina Meseguer Galan (flautes de bec) i Johannes Geffert (clavicèmbal). S'hi podrà escoltar, entre d'altres, la Partita per a violí sol en si menor, BWV 1002, i els Concerts de Brandenburg III i IV.

AIMS és, segons els organitzadors, "un projecte de descentralització i democratització cultural, un espai de creació musical i un punt de trobada de joves talents d’arreu del món”. L'Acadèmia AIMS parteix de la convicció que "els joves músics han de tenir l'oportunitat d'accedir a la millor formació". Per aquest motiu el claustre de professors reuneix alguns dels noms més significatius del panorama pedagògic musical europeu. Tots ells són solistes de les principals orquestres europees i catedràtics de les escoles de més prestigi internacional.

Una seixantena d'alumnes de més de 20 nacionalitats es troben cada estiu a Solsona per participar a l'Acadèmia. Les assignatures que s'hi imparteixen són violí, viola, violoncel, contrabaix, piano, orgue, quartet de corda, orquestra de cambra música de cambra en diverses formacions i improvisació instrumental.

L'elevada càrrega de treball i l'alt grau d’exigència als quals són sotmesos els alumnes garanteixen el salt qualitatiu dels estudiants. El projecte, més enllà dels objectius docents, estimula valors de convivència i compromís col•lectiu entre els alumnes, promovent la formació de grups de cambra i la participació a l'orquestra.

El grup ofereix aquest estiu diversos concerts al Solsonès i també en poblacions com la Seu d’Urgell, Lleida, Mollerussa, Cardona, Berga, Moià i El Bruc.