Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Fogony de Sort manté l'Estrella Michelin

El Fogony de Sort manté l'Estrella Michelin

A la guia del 2018 serà novament l'únic restaurant de l'Alt Pirineu amb aquesta distinció. Entre els establiments de cuina de muntanya reconeguts també hi ha la Fonda Xesc de Gombrèn, l'Estany Clar de Berga i Les Cols d'Olot, que té dues estrelles
Restaurant Fogony de Sort
22/11/2017 19:55

El restaurant Fogony de Sort es manté com l'únic de l'Alt Pirineu que ostenta actualment l'Estrella Michelin. Aquest dimecres s'ha presentat la Guia Michelin 2018, que novament reconeix l'actual prestigi de la cuina catalana. L'establiment pallarès manté aquest distintiu de qualitat des del 2006.

A la nova publicació, Catalunya suma 75 estrelles, de les quals set corresponen a restaurants especialitzats en cuina de muntanya, la majoria situats al Prepirineu. Alguns d'aquests establiments tenen previst participar precisament a la segona edició de Gastropirineus, dilluns i dimarts vinent a la Cerdanya. Així, entre els restaurants amb una estrella més propers a l'Alt Urgell, a banda del Fogony també destaquen un any més la Fonda Xesc, de Gombrèn (Ripollès), juntament amb l'Estany Clar, de Berga; i, també al Berguedà, Els Casals, de Sagàs.

Tanmateix, el restaurant de cuina de muntanya catalana més reconegut segueix sent Les Cols d'Olot, que manté dues estrelles Michelin. A la Garrotxa també renova la distinció Ca l'Enric, amb una estrella.

Pel que fa a la resta del país, tres restaurants mantenen el màxim reconeixement de les tres estrelles. Són El Celler de Can Roca, a Girona; el Sant Pau de Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar, i el Lasarte de Martin Berasategui, a Barcelona. La capital catalana, de fet, segueix guanyant prestigi i enguany acumula 30 distincions per a un total de 23 restaurants. Enguany se suma al club de tres estrelles l'Àbac, de Jordi Cruz. El Moments, de Raül Balam, i l'Enoteca, de Paco Pérez, en tenen dues. També destaca el cas d'Albert Adrià, germà de Ferran Adrià, que ostenta un total de cinc estrelles amb cinc restaurants diferents, encapçalats pel Tickets.

Les 75 estrelles Michelin de Catalunya es reparteixen entre un total de 54 restaurants, la majoria concentrats a l'àrea de Barcelona, les comarques de Girona i la Catalunya Central.