Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El fons Francesc Pantebre ja és accessible a través de l'arxiu en línia de l’Arxiu Nacional d'Andorra

El fons Francesc Pantebre ja és accessible a través de l'arxiu en línia de l’Arxiu Nacional d'Andorra

El fons complet consta de 2.305 negatius de fotografies històriques del Principat
Fotografia del fons Francesc Pantebre (Foto: Arxiu Nacional d'Andorra)
25/01/2021 20:25

Una part del llegat fotogràfic de Francesc Pantebre Arqués es troba accessible a través de l'arxiu en línia de l'Arxiu Nacional d'Andorra, després dels treballs de digitalització i revisió de les descripcions que es van fer durant l'any passat. El fons consta de 2.305 negatius de fotografies històriques del Principat, que documenten el gran canvi arquitectònic i urbanístic del país veí.

El catàleg va dipositar-se el 19 de juliol del 2000 a l'Arxiu Nacional. La tardor del mateix any es va organitzar una mostra a l’antiga sala d’exposicions del Govern d’Andorra, sota el títol "Crònica d’una època". A més, també es va publicar l'obra "Crònica d’una època. Andorra 1933-1936". És a partir d’aquest moment que va començar la tasca de conservació, classificació, descripció i duplicació (en format analògic) de les imatges, de les quals ara se n'ha digitalitzat una part.

Francesc Pantebre i Arqués (Roda de Ter, 1906 – Escaldes, 1999) va ser un andorrà polifacètic, que va destacar especialment en el món de la Sardana i de l’excursionisme al Principat. El seu fons complet es pot consultar a les dependències de l’arxiu.