El formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya, protagonista a TV3
El programa de TV3 "La Salut al Cistell", que s'emetrà el dia 24 de maig, tractarà en profunditat el formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya, l'únic formatge català amb denominació d'origen protegida (DOP). Se'n destacaran les virtuts i característiques, així com el seu gust únic.
L'espai televisiu també emetrà un reportatge enregistrat a la Cooperativa Cadí en què s'explicarà quin és el procés productiu. A més a més, la cantant cubana Lucrecia, la convidada del programa, comprarà formatge en un mercat català.
D'altra banda, de la mà del nutricionista August Corominas, es donarà informació sobre tot allò que ens aporta de bo el formatge, quantes vegades a la setmana és aconsellable menjar-ne i la seva utilitat per combatre malalties com l'osteoporosi. El cuiner Àngel Pascual, xef del restaurant Lluçanès, reconegut amb una estrella Michelin, també mostrarà què fer amb el formatge que ens sobra a casa i no volem que es faci malbé.
Per conèixer a fons el programa es pot visitar el web http://www.tv3.cat/lasalutalcistell. Els consells, menús i trucs que s'hi presenten es poden consultar al blog del programa: http://blogs.ccrtvi.com/salutalcistell.php. A més del formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya i entre altres temes es parlarà de la maduixa del Maresme i de la Gamba de Palamós.