Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El geògraf Carlos Guàrdia presentarà a Arsèguel el projecte de recerca del Camí Cardoner

El geògraf Carlos Guàrdia presentarà a Arsèguel el projecte de recerca del Camí Cardoner

La xerrada forma part del cicle “Desenterrant el passat” i es durà a terme divendres, a les 20 hores, al local social de l'Ajuntament
Instantània d’una caminada guiada pel Camí Cardoner (Foto: Carles Gascón Chopo)
21/10/2015 19:50

La penúltima xerrada del cicle “Desenterrant el passat” tindrà lloc el proper divendres, dia 23, a les vuit del vespre, al local social de l'Ajuntament d'Arsèguel. En aquesta ocasió, el tema d'interès se centrarà en el Camí Cardoner i, més concretament, en el seu itinerari pel vessant nord de la serra del Cadí, de la mà del geògraf urgellenc Carlos Guàrdia que, a través de l'empresa Terrelló, és autor d’un treball de recerca promogut per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell centrat en la definició de l'itinerari d'aquesta important via de comunicació històrica de la comarca de l'Alt Urgell.

Amb el títol Sal, exèrcits i altres passavolants. Estudi del camí Cardoner a la cara nord de la serra del Cadí, l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell va formular en el seu moment un projecte de recerca aplicada, amb l'objectiu d'articular l'interès que genera el coneixement de la història i el patrimoni a l'Alt Urgell amb el seu potencial en la creació de nous productes turístics de qualitat. L'estudi va permetre, entre altres qüestions, recollir i sistematitzar tota la informació existent sobre l'itinerari estudiat, així com els seus elements associats, especialment creus de terme, santuaris, ponts i marges de pedra seca.

Totes aquestes qüestions rebran un ampli desenvolupament en la xerrada del proper divendres a Arsèguel, organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell i l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Arsèguel.