Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern impulsa noves accions per presentar l'ós bru com un atractiu del Pallars Sobirà

El Govern impulsa noves accions per presentar l'ós bru com un atractiu del Pallars Sobirà

29 empreses de la comarca oferiran 47 activitats relacionades amb el paisatge i la natura, amb els plantígrads com a protagonistes destacats
Presentació d'activitats turístiques vinculades a l'ós al Pallars Sobirà (Foto: ACN)
04/12/2018 19:55

La Generalitat insisteix a presentar l'ós bru com un atractiu turístic per al Pallars Sobirà, malgrat la controvèrsia que la seva presència genera entre els mateixos habitants de la comarca pels continus atacs mortals dels plantígrads contra el bestiar. El projecte Piroslife i el Consorci de Turisme Valls d'Àneu estan tirant endavant conjuntament un projecte per "posar-lo en valor" i, des de fa més d'un any una empresa especialitzada ha analitzat el sector i les seves potencialitats, i s'han creat un total de 47 experiències vinculades amb la natura i la fauna del Pallars.

Aquests productes, on segons ha reconegut el Govern l'ós hi té un paper protagonista, els comercialitzaran un total de 29 empreses de les Valls d'Àneu, Vall de Cardós i de la Vall Ferrera. El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles ha dit a l'ACN que aquest projecte persegueix "que el Pallars es converteixi en un focus de turisme de fauna i de natura''. Miralles va més enllà i qualifica d'"absurd'' que "un territori que té coses úniques no se n'aprofités''.

Aquestes activitats es proposen "afavorir la promoció de la zona on viuen els óssos com un hàbitat natural ben conservat i amb gran atractiu turístic i ambiental". Totes les experiències que s'han creat tenen com a referent essencial el paisatge i, segons afirmen des de Piroslife, pretenen millorar "la percepció dels residents sobre la reintroducció de noves espècies de fauna, en especial l'ós bru". Segons Miralles, aquests productes "han de beneficiar els professionals i els empresaris del sector i ha de revertir finalment en un millor benestar i una millor qualitat de vida dels habitants de la zona.

Entre les activitats proposades hi ha caminades per observar la fauna de la zona, per conèixer el rastre de l'ós, el cant dels ocells o el món de les papallones.