Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern activa ajuts a establiments de restauració i d'estètica afectats per les restriccions

El Govern activa ajuts a establiments de restauració i d'estètica afectats per les restriccions

La línia de subvencions, de 40 milions d’euros, d'adreça a autònoms, pimes i microempreses d'aquests sectors que pateixin una disminució dràstica de la facturació pel nou tancament. La Generalitat també ha comunicat que el telèfon 061 romandrà gratuït mentre duri la pandèmia
Ajuts a establiments de restauració i estètica
22/10/2020 17:45

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat l’activació d’un paquet de mesures urgents amb l’objectiu de donar suport a aquells sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19 adoptades pel Pla Procicat, que van entrar en vigor la setmana passada.

Des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunua (CCAM) s’articularà, en breu, una línia de subvencions de 40 milions d’euros, adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, per al quals el tancament temporal dels seus establiments suposa una disminució dràstica de la facturació.

La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s’eleva a 40 milions d’euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros. Properament s'informarà del procediment per a la sol·licitud de les subvencions. De moment ja es pot consultar les bases reguladores.

El 061, gratuït

El Govern, d'altra banda, ha aprovat mantenir la gratuïtat del telèfon 061 mentre duri la pandèmia. Aquesta mesura es garantirà mitjançant una línia de subvencions adreçada a les operadores que no hagin repercutit el cost del servei als seus usuaris des de l’inici de la crisi i mentre continuï vigent la gratuïtat de la línia.

Així, mentre persisteixi la crisi sanitària, la Generalitat assumirà el cost de les trucades a aquest número d'urgències. Aquestes subvencions no representaran cap benefici per a les companyies de telefonia, ja que haurien repercutit al ciutadà el que la Generalitat li abonarà pel servei prestat. Els propers dies es publicarà la convocatòria d’aquestes subvencions.