Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern admet el projecte de transvasar aigua del Segre a Barcelona

El Govern admet el projecte de transvasar aigua del Segre a Barcelona

Aquesta actuació seria provisional i començaria després de l’estiu
26/03/2008 10:25

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha admès que el seu departament derivarà aigua del Segre a Barcelona de forma provisional si persisteix l’actual sequera. Baltasar ha puntualitzat, però, que la possible captació d'aigua des d’Isòvol per proveir a l'àrea metropolitana només es farà a partir de la tardor si no arriben les esperades pluges i si el riu porta més de 3 metres cúbics per segon. Tota la infraestructura es desmuntaria quan s'hagués superat l'estat de sequera o quan entrés en funcionament la dessaladora del Llobregat prevista per la primavera del 2009. El conseller de Medi Ambient també ha ressaltat que la possible captació vol evitar qualsevol perjudici als regants de la zona.

Baltasar ha fet una crida a totes les institucions i la societat en general per fer front de forma unida al problema de la sequera. D'altra banda, ha afegit que no s’ha anunciat abans la possibilitat de captar aigua del riu Segre perquè no es tenien els estudis fets, i perquè no s’utilitzés aquest fet electoralment. També ha negat que el seu Departament hagi ordenat la instal•lació d'estaques a diversos punts de la conca del Segre.

El conseller va indicar ahir que la possible captació del riu Segre suposaria un cost de més de 20 milions d'euros i va insistir que la voluntat del Govern es no haver d'arribar a aplicar aquesta mesura.