Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern afirma que hi ha desplaçaments de gent de fora a la Val d'Aran i fa una crida a complir les restriccions

El Govern afirma que hi ha desplaçaments de gent de fora a la Val d'Aran i fa una crida a complir les restriccions

Vergés recorda que hi ha confinament comarcal i alerta del risc perquè les dades de contagis són superiors al territori aranès
Zona d'urgències de l'Espitau de la Val d'Aran (Foto: ACN)
26/02/2021 11:50

El Govern català ha assegurat que s'han constatat entrades i sortides de gent de fora a la Val d'Aran malgrat el confinament comarcal. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que això no només passa al cap de setmana, sinó que es repeteix de dilluns a divendres. És per això que Vergés ha fet una crida a respectar les restriccions "perquè la Val té un risc superior pel que fa als índex de contagis de COVID-19".

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que, a més del control policial d'entrada i sortida de l'Aran, "cal que la ciutadania tingui clar que hi ha el mateix confinament que a la resta de comarques de Catalunya i que s'ha de complir per no posar en risc ni la salut dels de fora ni la dels de dins".

Això no obstant, el Govern no ha concretat si es reforçaran els controls policials d'entrada i sortida al territori aranès, especialment en l'accés pel túnel de Vielha. En relació amb la vigilància, el comissari Joan Carles Molinero ha informat que continuarà sent "dinàmica" com fins ara.

El departament de Salut també ha informat que s'ha elaborat un programa de treball amb les autoritats de salut pública, el Conselh Generau d'Aran i les autoritats araneses de salut, per desplegar agents comunitaris que facin complir les mesures de prevenció. Vergés ha dit que és una part "imprescindible" per al control a tots els nivells, sobretot als instituts, on hi pot haver hagut brots.