Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El govern aprova el Pla de seguretat viària 2008-2010

El govern aprova el Pla de seguretat viària 2008-2010

27/02/2008 12:08

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts el Pla de seguretat viària 2008-2010, un document clau que revisa i proposa les línies estratègiques que es desenvoluparan els propers tres anys per tal d’assolir els objectius generals de seguretat viària. Aquesta planificació pretén reduir en un 50% el nombre de morts respecte de l’any 2000, un dels objectius fixats per la Unió Europea per d’aquí a dos anys.

El Pla de seguretat viària és un document transversal, impulsat pel Servei Català de Trànsit, que compta amb la participació de diverses entitats públiques i privades vinculades al món de la seguretat viària.

Entre les actuacions principals, la Generalitat farà una avaluació contínua dels trams de concentració d’accidents, fent un seguiment territorial continu dels sinistres per vies i punts quilomètrics, per tal d’establir un mapa complet del risc d’accidentalitat a les carreteres catalanes. Així mateix, s’impulsarà la realització d’auditories de seguretat viària per detectar els nivells de perill i aplicar mesures correctores. Catalunya mantindrà la participació en el projecte europeu EuroRAP, que realitza un estudi anual del risc a la xarxa viària. El Pla també potenciarà accions específiques per combatre els accident de motocicleta.

El Pla de seguretat viària també preveu la instal.lació de carrils bus-VAO, un Pla director d’educació per a la mobilitat segura, i la cooperació amb els ens locals per reduir la sinistralitat en vies urbanes. El Servei Català de Trànsit ja ha signat convenis de col.laboració per a la redacció de plans locals de seguretat viària amb 39 ajuntaments catalans, entre ells el de la Seu d’Urgell.

El pressupost inicial del projecte és de 250 milions d’euros.