Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra aprova la reobertura dels parcs infantils a l’exterior i flexibilitza les mesures a bars i cafeteries

El Govern d'Andorra aprova la reobertura dels parcs infantils a l’exterior i flexibilitza les mesures a bars i cafeteries

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, assegura que els indicadors de seguiment de la pandèmia denoten una davallada de la taxa de reproducció i una estabilització del nombre de casos nou diaris
Joan Martínez Benazet, ministre de Salut d'Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
10/02/2021 20:55

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres l’alleugeriment d’algunes de les mesures temporals per fer front a la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat. Tal com ha exposat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la decisió es basa en què els indicadors de seguiment de la pandèmia “denoten una davallada de la taxa de reproducció i una estabilització del nombre de casos nous diaris”. Més concretament, Martínez Benazet ha exposat que la Rho se situa en el 0,85 i baixa per quarta setmana consecutiva.

D’aquesta manera, el titular de Salut ha recordat que les mesures temporals aprovades pel Govern es prorroguen setmanalment tenint en compte l’evolució de la pandèmia i les xifres diàries. “Vists els indicadors, el Govern considera que les condicions actuals permeten flexibilitzar-ne algunes”, ha manifestat.

Martínez Benazet ha anunciat que els parcs infantils exteriors podran reobrir, sempre evitant que s’hi produeixin aglomeracions; que es garanteixi una neteja freqüent de les instal·lacions i que es faci ús de la mascareta. També veuran alleugerides algunes de les mesures actuals els bars i cafeteries, que a partir de demà podran obrir una hora més als vespres. El nou horari d'obertura per a aquest sector passa a ser de les 7 hores a les 12 hores; de les 13 hores a les 15 hores i de les 16 hores a les 20 hores. A l’exterior, el servei podrà ser ininterromput entre les 7 del matí i les 8 del vespre.

Martínez Benazet ha explicat que, a més, el nombre màxim de persones permeses per taula a la franja matinal (és a dir, fins a les 12 hores) s’amplia a quatre persones –actualment és de 2– tant a l’interior com a l’exterior. El ministre ha exposat que la mesura s’ha pres perquè “durant els esmorzars hi ha menys interacció que la que hi pot haver en altres franges”.

Pel que fa a la resta de mesures, el Govern ha decidit prorrogar-les tal com estan vigents durant una setmana més i analitzar si cal modificar-les durant la propera sessió del Consell de Ministres.