Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern català crea la nova Direcció General de Polítiques de Muntanya

El Govern català crea la nova Direcció General de Polítiques de Muntanya

Estarà adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat i coordinarà l’aplicació del conjunt de polítiques sectorials que són estratègiques per al Pirineu. L'encapçalarà Albert Alins
Albert Alins
15/03/2016 20:25

El Govern català ja ha acordat la creació de la nova Direcció General de Polítiques de Muntanya, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest organisme neix per coordinar l’aplicació del conjunt de polítiques sectorials que són estratègiques per als territoris de muntanya. El direcdtor general serà l'exalcalde del Pont de Suert i exdelegat de la Generalitat al Pirineu, Albert Alins.

En concret, la nova Direcció General proposarà i dirigirà programes i projectes estratègics per a aquests territoris que mobilitzin recursos tècnics i econòmics d’altres departaments; elaborarà disposicions de caràcter general relatives a la muntanya que assegurin la integració d’una visió interdepartamental; i farà el seguiment i l’avaluació de l’impacte que es derivin de les diferents polítiques sectorials. Entre les funcions de l'organisme també destaquen l’assessorament en els processos normatius, de planificació i programació del Govern per garantir que es tenen en compte les especificitats dels territoris de muntanya; la coordinació de les actuacions de les diferents administracions públiques en aquesta matèria i la participació en diferents comissions transversals.

La Direcció General de Polítiques de Muntanya tindrà adscrit el Servei d'Actuacions de Muntanya. Per crear-la es modifica el Decret 342/2011, de 17 de maig, de reestructuració del Departament de Territori i Sostenibilitat.

L'anunci sobre la creació d'aquest nou organisme el va fer ja el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, en la seva visita recent al Pirineu.