Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern català distingeix amb la Creu de Sant Jordi l’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà

El Govern català distingeix amb la Creu de Sant Jordi l’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà

És un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Enguany se n’atorguen a 55 a ciutadans i associacions d’arreu del país
Bombers Voluntaris de Puigcerdà (Foto: Emili Giménez 10.03.2015)
17/07/2018 20:09

El Govern català ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 31 personalitats i 24 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Entre els reconeixements destaca el que es farà a l’Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Puigcerdà, una entitat constituïda l’any 2000, tot i que la història del parc de bombers de Puigcerdà s’inicia al segle XIX,  coincidint amb l’aparició dels primers cossos de bombers a Catalunya.

La Generalitat destaca de l’entitat, formada per voluntaris, “la seva dedicació i compromís amb la comarca de la Cerdanya, que demostren l’esperit solidari que distingeix aquest cos de salvament”. I s'afegeix: “ Amb voluntat de servei col·lectiu, aquesta associació ha dut a terme un treball eficaç en favor de la seguretat ciutadana i la preservació del paisatge cerdà”.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.