Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern català estudia modificar el decret de sequera per mantenir les mesures d'estalvi

El Govern català estudia modificar el decret de sequera per mantenir les mesures d'estalvi

14/05/2008 18:29

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha anunciat aquest dijous al Bages que el Govern estudia modificar el Decret de sequera perquè es mantinguin les mesures de contenció de la demanda i d’estalvi actualment vigents, és a dir, poder mantenir la prohibició de destinar aigua potable per a la pràctica d’aquells usos que no siguin l’abastament domèstic, com ara l’aigua de les piscines públiques i privades o el reg de jardins particulars. El conseller, que ja ha comunicat al president de la Generalitat, José Montilla, aquesta mesura, ha recordat que “estem en una situació preocupant” i que “és evident que no podem afluixar en la política d’austeritat i d’estalvi que admirablement està fent la ciutadania”.

Les pluges caigudes el darrer cap de setmana han permès recuperar les reserves als embassaments de les conques internes catalanes però no suficientment com per arribar a una situació de normalitat. El sistema Ter-Llobregat, en excepcionalitat II des del 4 de febrer, té avui 180,51 hm3 i, per tant, pot sortir divendres d’aquesta fase i passar a excepcionalitat I, que comporta unes mesures molt menys restrictives en els usos. Justament, el conseller Baltasar ha indicat que aquest mecanisme automàtic del propi decret té “efectes perversos perquè en aquest moments estem en situació preocupant”. Per això, “des del Govern ens plantegem les modificacions que calgui al Decret perquè ningú abaixi la guàrdia en les mesures d’estalvi i el fet que durant unes setmanes passem de l’excepcionalitat II a excepcionalitat I no comporti un relaxament en les mesures i sembli que és xauxa des del punt de vista de l’aigua”.

Baltasar ha fet aquestes declaracions durant la visita d’aquest matí a la comarca del Bages, a les instal·lacions d’aprofitament energètic de biomassa de la cooperativa “Productes Forestals de la Catalunya Central SCCL”. Així mateix, el conseller també ha visitat els terrenys forestals que gestiona la cooperativa amb la finalitat de prevenir incendis forestals i, alhora, aprofitar el valor energètic de la biomassa que s’hi genera.