Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern crea el Programa Campanya Forestal per a l'any 2012

El Govern crea el Programa Campanya Forestal per a l'any 2012

18/04/2012 10:44

El Govern ha signat aquest dimarts un acord pel qual es crea el Programa Campanya Forestal, adreçat a la lluita contra els incendis forestals. L'acord autoritza la contractació del personal per enguany.

L'objectiu d’aquest programa, que tindrà una durada de 6 mesos, serà donar suport a les dotacions dels parcs de bombers i d'altres unitats durant els mesos en què s’intensifica l’activitat. Alhora, es promouran les tasques de vigilància a les zones forestals des de punts de guaita. També s'oferirà col.laboraració en les feines auxiliars al cos de bombers i ajut administratiu en la campanya forestal.

A més a més, les previsions generals determinen establir un reforç addicional als equips d’extinció d’incendis, al personal de suport a l’operatiu del cos de bombers i un augment de l’activitat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.

En el marc del Programa Campanya Forestal per a l’any 2012, s’autoritza la contractació dels recursos humans necessaris i la redistribució de personal funcionari i interí, fent ús de l’assignació provisional de funcions, per cobrir aquelles places de caràcter més administratiu. Per fer-ho efectiu, es destinarà a la contractació de personal més de nou milions d’euros.

El Departament d’Interior executa anualment la Campanya Forestal, amb la contractació de personal de reforç, per tal de donar suport a la capacitat operativa dels efectius del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya davant l’augment del risc d’incendi forestal que anualment es preveu durant els mesos d’estiu.