Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern d’Andorra insta els fronterers sense test d’anticossos a demanar cita prèvia

El Govern d’Andorra insta els fronterers sense test d’anticossos a demanar cita prèvia

Els membres del col·lectiu pendents d’inscriure’s per a la prova han de trucar a Protecció Civil per concertar hora. L’executiu demana que tota la població del Principat passi el cribatge de cara a poder reactivar el país
Compareixença de Joan Martínez Benazet (Foto: Govern d’Andorra)
10/05/2020 12:40

El Govern d’Andorra ha informat que les persones amb permís de treball fronterer amb les quals no s'ha pogut contactar per fer-se el test d'anticossos de la COVID-19, han de trucar al telèfon de Protecció Civil d’Andorra (00376 875610) per demanar cita prèvia per fer-se la prova. 

Molts treballadors fronterers -la majoria dels quals viuen a la Seu o a d’altres municipis de l’Alt Urgell- ja han demanat cita al llarg dels dies anteriors o bé ja s’han fet la prova. Tanmateix, el Govern andorrà ha volgut recordar que l’objectiu és que se la facin la totalitat d’aquest objectiu, com també tota la població resident al Principat. 

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha fet una darrera crida a tothom qui viu o treballa a Andorra perquè s’inscriguin per fer el test, si encara no ho han fet. Martínez Benazet recorda que, més enllà de la utilitat a nivell sanitari, la prova d’anticossos ha de servir per avançar més ràpid en el retorn de molts treballadors al seu lloc de feina habitual i, per tant, evitar entre tots situacions d‘atur o de tancament d’empreses.

El titular andorrà de Salut també ha fet una nova crida a mantenir la prudència en totes les activitats quotidianes per seguir frenant l’expansió del coronavirus i el nombre de contagis. Martínez Benazet ha elogiat la “maduresa” mostrada per la gran majoria de la societat andorrana, i recorda que no convé “deixar-se enlluernar per les petites casuístiques i embrutar un projecte tan enorme i cabdal per a Andorra”, en referència als problemes logístics o tecnològics detectats a l’inici de l’operativa. 

Agraïment per la inscripció “massiva”

El ministre ha agraït el fet que ”la població s’està apuntant massivament al doble cribatge”, el qual assegura que “és molt important per poder-se desconfinar tots i per tindre una capacitat de resposta ràpida davant d’un rebrot i anar cribant grups poblacionals de forma àgil i ràpida”. Tot plegat, conclou, permetrà “tornar a fer una vida el més normal possible“ i per tant “cal anar cap a aquí”. 

D’altra banda, el ministre portaveu del Govern, Eric Jover, ha informat que el fons solidari de lluita contra la COVID-19, impulsat per l’executiu andorrà, ja ha recaptat fins ara 2,2 milions d’euros, gràcies a les donacions d’empreses, entitats i particulars.