Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra informa que la mobilitat per la frontera hispanoandorrana ja està normalitzada

El Govern d'Andorra informa que la mobilitat per la frontera hispanoandorrana ja està normalitzada

El ministre Portaveu, Eric Jover, afirma que el Govern espanyol permet viatjar al Principat i que els residents andorrans visitin qualsevol comunitat autònoma, sempre respectant les restriccions vigents a cada territori
Frontera del riu Runer (Foto d'arxiu/ACN)
31/03/2021 18:30

El ministre Portaveu d'Andorra, Eric Jover, ha informat aquest dimecres que, després de fer les consultes pertinents a les autoritats espanyoles, se'ls ha confirmat la normalitat en la mobilitat per la frontera hispanoandorrana, tant d'entrada com de sortida. Aquest anunci suposa un canvi en la interpretació dels criteris vigents.

Ara per ara, i tenint en compte l'evolució constant de la crisi sanitària, el Govern indica que es permet que els ciutadans andorrans es desplacin a territori espanyol sense justificar-ne el motiu, però sempre seguint les restriccions sanitàries establertes al lloc de destí, marcades per cada comunitat autònoma. De la mateixa manera, els ciutadans espanyols poden viatjar al Principat sense justificació, respectant les restriccions per fer front a la COVID-19 implantades al país veí.

El Govern d'Andorra indica que un cop arribin al seu destí, és important que els residents andorrans consultin al web del Ministeri de Salut espanyol les mesures sanitàries vigents a cadascuna de les comunitats autònomes. També es recomana als visitants que desitgin desplaçar-se a Andorra, que consultin les mesures decretades al Principat.