Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra destinarà 4,4 milions d'euros a solucionar l'esllavissada de la Portalada

El Govern d'Andorra destinarà 4,4 milions d'euros a solucionar l'esllavissada de la Portalada

L'executiu considera que aquesta actuació permetrà estabilitzar definitivament el terreny. La inversió de suma als 500.000 euros invertits aquest any passat per evitar nous despreniments
El terreny afectat per l'esllavissada de Sant Julià de Lòria, aquesta tardor passada
13/02/2020 10:36

El Govern d'Andorra preveu destinar, entre 2020 i 2021, uns 4,4 milions d'euros a les obres d'estabilització i protecció de la zona de la Portalada, a la CG-1 i davant del comercial Punt de Trobada, on l'agost passat es va produir una esllavissada que va obligar a tallar la frontera del riu Runer, entre el Principat i Catalunya.

El ministre portaveu de l'executiu andorrà, Eric Jover, ha anunciat aquest dimecres que ja s'han licitat els treballs, que tindran el caràcter d'actuació "definitiva" a la zona. Jover ha indicat que les despeses directes associades a aquest incident han estat de 500.000 euros durant el 2019, costos als quals cal sumar, entre d'altres, les tasques de vigilància de la zona o l'actuació dels bombers i els responsables dels serveis tècnics del govern.

La licitació contempla, a grans trets, l'estabilització de la part submergida del mur de la parcel·la de la Portalada, el reemplaçament dels ancoratges temporals per uns de definitius, l'estabilització del talús de la zona nord gràcies a la construcció d'una escullera i, per acabar, la col·locació d'un mur pantalla al costat de la carretera que tindrà una alçada d'entre 5 i 9 metres. El termini per executar aquests treballs serà de dotze mesos.

Jover també ha indicat que "atesa la urgència per efectuar els treballs, el govern considera convenient licitar-los abans de l'aprovació dels pressupostos del 2020". Així doncs, ha recordat que l'executiu andorrà va posant en coneixement de l'asseguradora tota la despesa efectuada, perquè serà ella qui "buscarà les responsabilitats escaients amb l'objectiu que aquests cabals públics quedin rescabalats com més aviat millor".