Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El govern d'Andorra fa una crida per millorar el clima polític després de les declaracions del cap de l'oposició

El govern d'Andorra fa una crida per millorar el clima polític després de les declaracions del cap de l'oposició

09/01/2008 19:47

El ministre portaveu del govern d'Andorra, Juli Minoves, ha demanat que es millori el clima polític del país propiciant 'un diàleg d'idees en lloc de fer valoracions de persones'. Minoves ha fet aquestes declaracions en resposta al que ha considerat 'insults personals', que ha fet recentment el cap de l'oposició, Jaume Bartumeu, qualificant de 'nou ric' el ministre per 'la mala gestió dels diners del projecte de l'Arxiu Nacional'. El ministre ha negat les acusacions i ha indicat que 'aquests insults els mereix més la persona que els diu que no pas el qui els rep'. D'altra banda, Juli Minoves ha anunciat que iniciarà una roda de contactes amb els nous responsables de les administracions locals del país (comuns) per tal de tirar endavant diversos projectes de turisme, cartera que recentment ha assumit el ministre, així com per desencallar l'aprovació del pla de gestió de la Vall del Madriu.
El ministre portaveu del govern, de Desenvolupament Econòmic, Turisme, Cultura i Universitats, Juli Minoves ha negat que l'executiu hagi gastat dos MEUR en el projecte de l'Arxiu Nacional, quan encara no està acabat de definir a causa de les negociacions per l'aprovació dels pressupostos del 2008, tal i com ha afirmat el president del partit Socialdemòcrata i líder de l'oposició, Jaume Bartumeu. Minoves ha manifestat que les dues trobades que ha tingut amb l'arquitecte Frank Gerhy 'han estat necessàries i dins de la normalitat', i que un dels dos pagaments aprovats que s'han efectuat fins ara, de 700.000 dòlars, 'cobreix els treballs que ja ha presentat l'arquitecte i són a compte del pagament global dels seus honoraris'. Tot i que l'aprovació dels pressupostos, prevista per aquest dijous, ha fet variar l'emplaçament i el concepte de l'edifici, Minoves ha afegit que 'Gerhy seguirà treballant sobre la maqueta presentada perquè es tracta d'un projecte evolutiu'.

Respecte a la qualificació de 'nou ric' que va fer Bartumeu al ministre, Minoves ha indicat que es tracta d'uns 'insults personals que es mereixen més a la persona que els diu que no pas el qui els rep', i per aquest motiu ha fet una crida a millorar el clima polític enrarit en el sentit de mantenir un diàleg i una exposició d'idees en lloc de fer valoracions de persones. El ministre ha manifestat que la causa d'aquest clima és el nerviosisme que hi ha després de les eleccions comunals, on 'va quedar clar que el PS va perdre els comicis a nivell global del país'.

D'altra banda, Juli Minoves, que ha assumit recentment la cartera de Turisme, ha anunciat que en breu iniciarà una roda de reunions amb els diferents comuns de les parròquies per tractar les qüestions que s'han de tirar endavant del nou ministeri, com són els programes de l'Agència Andorra 2020 que afecten a nivell parroquial, i el projecte de llei que han redactat els comuns per regular els allotjaments turístics, per tal que el govern pugui elaborar el seu criteri sobre aquesta proposta legislativa. Minoves també ha indicat que les reunions serviran per poder desencallar l'aprovació del pla de gestió provisional de la Vall del Madriu, que afecta les parròquies Escaldes-Engordany, Encamp, Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella.