Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern destina 1,66 milions d'euros a la reparació de la C-13 a Llavorsí

El Govern destina 1,66 milions d'euros a la reparació de la C-13 a Llavorsí

Isidre Gavín confia que l'actual pas alternatiu al punt on hi va haver una esllavissada no s'allargui més enllà de Setmana Santa. Paral·lelament, el Govern ultima l'anàlisi del projecte ja existent per reformar el port de Comiols
Pas alternatiu a la C-13, entre Rialp i Llavorsí, per l'esllavissada del 27 de desembre passat
11/02/2020 18:31

El Govern destinarà 1,66 milions d'euros als treballs de la carretera C-13, al terme municipal de Llavorsí, destinats  a evitar despreniments d'un talús del marge dret de la via. A aquesta quantitat s'hi afegirà 25.000 euros per a la contractació del servei de suport tècnic.

Aquesta partida anunciada pel Departament de Territori i Sostenibilitat forma part d'un paquet d'inversió de 2,6 milions d'euros destinat a reparar danys causats per la meteorologia les darreres setmanes, bàsicament pel pas del temporal Gloria. Aquesta quantitat inclou també l'estabilització de talussos a la carretera BV-5302, a Montseny (Vallès Oriental), per un import de 541.000 euros, i la reparació d'esvorancs a la C-35, a Maçanet de la Selva, per 416.000 euros.

D'altra banda aquest dimarts, en una visita d'obres al túnel del Tresponts, el secretari general d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s'ha referit a les actuals obres per restablir els dos carrils al punt de la C-13, entre Rialp i Llavorsí, on el 27 de desembre passat hi va haver una esllavissada. Concretament, Gavín ha asssegurat que espera que el pas alternatiu no s'allargui més enllà de Setmana Santa i hi ha afegit el més important "és que el projecte es finalitzi amb el màxim nivell de seguretat i aplicant la millor solució tècnica" per tal de poder garantir que cap altre despreniment de roques torni a afectar la calçada.

Paral·lelament, pel que fa a la reivindicació de millora de la connexió amb Barcelona, Gavín també ha situat a la primavera la finalització de l'anàlisi de la documentació del projecte ja existent per remodelar el port de Comiols, juntament amb els estudis de les diferents alternatives de comunicació terrestre del Pirineu occidental amb la capital del país. Entre les opcions estudiades hi ha un túnel a Vilanova de Meià (Noguera). Quan s'hagi completat aquesta fase, es compartiran les conclusions amb els principals representants del Pallars i l'Aran per tal de poder prendre una decisió com més ràpid millor.