Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern instal.la senyals per a ciclistes al límit entre l'Alt Urgell i el Berguedà

El Govern instal.la senyals per a ciclistes al límit entre l'Alt Urgell i el Berguedà

S'han situat als ports de Josa i de la Trapa. També se n'ha posat al colls de Bóixols i de la Creueta i als ports de Montllobar i la Bonaigua
Senyal per a ciclistes al coll de Bóixols
11/02/2008 10:49

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques està instal·lant una nova senyalització vertical adreçada especialment als cicloturistes, a sis ports de muntanya de l'Alt Pirineu i l'Aran i les comarques centrals. Els treballs de col·locació dels senyals, que compten amb un pressupost de 43.000 euros, conclouran d'aquí a poques setmanes.

Entres els ports que tindran aquests senyals, hi ha el de Josa i el de la Trapa, al límit entre l'Alt Urgell i el Berguedà. També se n'ha posat al coll de la Creueta, al límit entre la Cerdanya i el Berguedà; com també als ports de Bóixols i Montllobar, al Pallars Jussà; i al de la Bonaigua, a la Val d'Aran.

Aquests senyals, 36 en total, proporcionen informació sobre la cota de pas i la cota màxima del coll o port, així com la distància i desnivell fins a aquesta cota màxima. La nova senyalització es col·locarà en sis ports de muntanya que tenen una baixa intensitat de trànsit de vehicles i presenten un interès creixent pel que fa al cicloturisme.

Per tal d'establir el punt d'ubicació dels senyals s'ha tingut en compte el traçat de la carretera, la visibilitat i l'espai existent als marges de la via. El nombre de senyals que es col·locarà en cada carretera respon a la distància respecte del port de muntanya.

A més de facilitar informació útil als cicloturistes i promocionar aquesta activitat, la nova senyalització permet reforçar la seguretat viària, ja que esdevé un element d'alerta a la resta de conductors de la possible presència de ciclistes a la carretera.

Els trams on s'instal·len els nous senyals són al Coll de Bóixols (1.380 metres d'altitud) on s'han col·locat sis senyals a l'L-511, entre els termes municipals d'Isona i Coll de Nargó; al Coll de Josa (1.620 m), amb sis senyals a la C-563 entre Gósol i Tuixén; al Coll de la Creueta (1.888 m), on a les carreteres BV-4031 i GI-400 es col·locaran 7 senyals entre els termes de Castellar de n'Hug i Das; al Coll de la Trapa (1.321 m), on s'han col·locat quatre senyals a la B-400 entre Saldes i Gósol; al Coll de Montllobar (1.080 m), amb sis senyals a la carretera C-1311 entre el Pont de Montanyana i Tremp; i al Port de la Bonaigua (2.072 m), on a la carretera C-28 entre Salardú i Esterri d'Àneu es col·locaran set senyals.