Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern licita la instal·lació de viseres antiallaus entre Baqueira i Ruda

El Govern licita la instal·lació de viseres antiallaus entre Baqueira i Ruda

Els treballs començaran la primavera vinent i suposaran una inversió d'1,8 milions d'euros. Territori també treballa en la instal·lació de barreres paraallaus a Alt Àneu, per un valor de 3,5 milions
El Port de la Bonaigua, a l'hivern
03/08/2017 17:39

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres per instal·lar viseres antiallaus a la carretera C-28 entre Baquèira i la vall de Ruda (Naut Aran) per un import d’1,8 milions d’euros. Els treballs començaran la primavera vinent, amb un termini d’execució de sis mesos.

La carretera C-28, especialment a l'entorn del port de la Bonaigua, és objecte d’actuacions continuades de millora per a la seva protecció contra allaus. Així, actualment estan ja en execució les obres d’implantació de barreres paraallaus a la zona del Cap de Comials, que incideix sobre un tram de la carretera C-28 al terme municipal d’Alt Àneu, al Pallars Sobirà, amb una inversió total de 3,5 milions d'euros.

L’actuació prevista ara és una primera fase d’instal·lació de viseres per protegir la carretera de les allaus, amb la construcció de 120 metres lineals. La visera és una estructura de formigó armat formada per un mur estrep a la banda muntanya, una alineació de piles a la vora exterior de la carretera i un tauler de cobriment conformant un pòrtic, que garanteix la contenció dels allaus i el seu abocament en un talús lateral.

Les obres inclouran, a més de la formació de les viseres, els treballs previs, demolicions i moviments de terres i la disposició del sistema de drenatge, la pavimentació i la col·locació dels elements de seguretat viària.