Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern pagarà una part de les assegurances de prats i ramats per minorar els danys de la fauna salvatge

El Govern pagarà una part de les assegurances de prats i ramats per minorar els danys de la fauna salvatge

El conseller d'Agricultura vol que aquesta iniciativa estigui en marxa el juny de l'any que ve i ajudi als ramaders i pagesos a contractar les pòlisses
04/09/2015 12:30

El conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, ha avançat que en aquests moments tenen molt avançat un estudi per col·laborar econòmicament des del Govern català en una part del cost d'una assegurança sobre prats i ramats per cobrir els danys produïts per atacs de la fauna salvatge.

En una entrevista amb l'ACN, Ciuraneta manifesta que aquesta assegurança serà una ''gran solució'' per als pagesos i els ramaders que pateixen aquest tipus d'incidents. La iniciativa s'està estudiant per preveure les necessitats específiques que caldrà cobrir. Aquesta tardor estarà definida la pòlissa i el Departament vol que estigui operativa a partir del juny del 2016.

El conseller ha indicat que encara no s'ha fet un càlcul econòmic del possible cost que suposaria l'aportació de la Generalitat en el pagament d'aquesta pòlissa, però en tot cas considera que previsiblement "no serà una xifra que el Departament no pugui assumir". En aquest sentit, Ciuraneta recorda que el Conselh Generau d'Aran ja té en marxa una iniciativa similar i durant l'any 2014 va suposar un desembors del Conselh Generau de 15.500 euros.

A la Val d'Aran els animals assegurats suposen el 16% del cens dels equins, el 26% dels ramats d'oví i cabrum i el 16% del boví. El Departament d'Agricultura vol que la iniciativa del Govern ampliï aquesta base per poder aconseguir uness condicions "òptimes'' i cobrir el màxim possible els ramats i els prats.

El Departament esperarà a tenir definida el contingut de la proposta de pòlissa per estudiar quin serà el seu percentatge de subvenció que complementi el cost del pagès i del ramader. Ciuraneta defensa aquesta actuació perquè està en línia de l'estratègia del Departament de conservar la biodiversitat de l'ecosistema.