Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern reconeix els plans per desviar aigua del Segre cap a Barcelona

El Govern reconeix els plans per desviar aigua del Segre cap a Barcelona

Nadal assegura que la mesura seria 'puntual' i es nega a considerar-la com un transvasament CiU demana a l'executiu que deixi de fer 'jocs de paraules'. I el sindicat JARC insta els pagesos de Cerdanya a presentar una denúncia conjunta
Situació de manca de cabal al Segre, a Alàs
18/03/2008 19:50

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha reconegut obertament que la Generalitat estudia transportar aigua del Segre cap a Barcelona.

En la compareixença de premsa d'aquest dimarts, Nadal ha negat "rotundament" que el Govern faci "cap transvasament", però, preguntat per un dels periodistes, ha admès que s'està fent l'estudi previ per canalitzar aigua des de la Cerdanya cap al Llobregat, a través del túnel del Cadí.

Nadal assegura que seria una mesura "temporal i esporàrica" i la situa en un context actual "d'emergència". De la seva part, en declaracions a COM Ràdio el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, també s'ha posicionat a favor d'aquesta desviació d'aigua per garantir el consum de boca a l'àrea de Barcelona.

Mentrestant, CiU ha demanat al Govern que "deixi de fer jocs de paraules" amb una obra que considera a tots els efectes un "transvasament". L'oposició ha acusat l'executiu d'haver mentit en relació als plans de desviació d'aigua i a les estaques col.locades en alguns terrenys de Prats i Sansor sense permís ni dels propietaris ni de l'Ajuntament. De moment cap administració no s'ha volgut fer responsable d'aquest estudi topogràfic.

De la seva part, el sindicat agrari JARC ha instat els pagesos de la Cerdanya a presentar una denúncia conjunta per la manca d'informació del Govern cap als agricultors. En un comunicat, JARC considera que el primer que hauria d'haver fet la Generalitat és informar els propietaris dels terrenys pels quals es vol fer passar la canalització, així com les administracions locals i comarcals.

De moment, el sindicat presentarà pel seu compte una queixa al Síndic de Greuges. A més a més, el col.lectiu creu que actualment el Segre no té prou aigua ni per abastar els regants del canal d'Urgell, per la qual cosa es mostra reticent a desviar-ne cap a Barcelona.