Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern vol evitar el tancament del Parc de Bombers del Pont de Suert doblant els voluntaris

El Govern vol evitar el tancament del Parc de Bombers del Pont de Suert doblant els voluntaris

Els bombers es mantenen amb la decisió d'entregar les claus el 30 de juny si no arriben els efectius
Reunió de Gendrau amb bombers del Pont de Suert (Foto: ACN)
09/06/2017 19:45

El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, ha plantejat als Bombers voluntaris del Pont de Suert la possibilitat de doblar els efectius passant de 5 o 6 a 12 o 14 per evitar el tancament del parc. Segons informa l'ACN, Gendrau també els ha anunciat que l'equipament s'incorporarà als parcs de bombers que fan campanya forestal.

De moment, aquestes mesures no han provocat que els bombers voluntaris hagin fet marxa enrere en la seva decisió d'entregar les claus el dia 30 de juny. El cap del col·lectiu, José Miguel Ruach, ha lamentat que "ara per ara només hi ha sobre la taula propostes i cap solució definitiva". Tanmateix, Ruach confia que els efectius arribin al Pont de Suert i canviïn el posicionament previst.

Gendrau ha especificat que s'intentarà que s'incorporin al Parc del Pont de Suert Bombers voluntaris de la zona o d'altres parcs propers. Això no obstant, veu difícil d'acomplir aquesta mesura si fins ara no s'han trobat aquests efectius i veu complicat que altres professionals es vulguin traslladar al nucli pirinenc.

Pel que fa a la incorporació del parc a la campanya forestal és una solució momentània, ja que finalitza a mitjan setembre. Tot i així, Gendrau ha comentat que s'està estudiant la possibilitat d'allargar-la, "no solament al Parc del Pont de Suert, sinó a tots els parcs".

Replantejament del model d'emergències al Pirineu

El director general ha manifestat als bombers i alcaldes de l'Alta Ribagorça la voluntat del Govern de fer un replantejament del model d'emergències a tot el Pirineu. El canvi determinarà si el Parc del Pont ha de passar a ser un parc mixt, format per voluntaris i funcionaris, o ha de seguir sent únicament voluntari.

Cal recordar que els Bombers voluntaris del Pont de Suert van anunciar el mes de maig d'aquest any que si no reben més efectius renunciaran al servei a finals de mes. Ruach ha remarcat que "des de la creació del Parc ara fa 34 anys s'ha prestat el servei amb la màxima professionalitat" i es vol que "la professionalitat es mantingui". Per poder continuar fent bé les coses opinen que "cal dotar el Parc amb més efectius".

Veïns de l'Alta Ribagorça

Tots els bombers voluntaris del Parc del Pont de Suert són veïns de l'Alta Ribagorça que viuen i treballen a la comarca. Ruach assenyala que no li agradaria haver de rebre crítiques per haver arribat tard a un servei per manca d'efectius, ja que el Parc de Bombers funcionaris més proper es troba a Tremp, a una hora de camí en condicions normals. "Aquest temps de trajecte pot augmentar a l'hivern perquè s'ha de passar per dos ports de muntanya i a la carretera hi pot haver neu o gel", ha lamentat.