Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Govern vol obrir una seu d'Immigració a la Cerdanya

El Govern vol obrir una seu d'Immigració a la Cerdanya

28/11/2008 10:45

El secretari per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Oriol Amorós, ha realitzat aquest dijous una visita de feina a Puigcerdà per veure els projectes que s'estan duent a terme al municipi en l'àmbit de l'acollida de persones nouvingudes. Amorós va anunciar durant la seva estada a la capital cerdana que el govern vol obrir una Agència d'Immigració com a organisme de planificació i de coordinació.

El municipi de Puigcerdà supera la mitjana catalana de població d'origen estranger amb una clara majoria de persones arribades de Bolívia i s'hi estan desenvolupant diversos programes amb l'objectiu d'afavorir la integració i l'acollida d'aquesta població.

Oriol Amorós ha conegut el projecte “Contes tradicionals d'arreu del món” a través d'una visita al CEIP Alfons I on ha assistit a la narració, per part dels pares d'una alumna del centre, d'un conte tradicional del seu país d'origen. Es tracta d'una activitat que ha comptat amb el suport de la Secretaria per a la Immigració i que s'emmarca en una iniciativa que pretén fomentar la participació a l'escola de les mares i els pares d'alumnes d'origen estranger i també sensibilitzar l'alumnat dels centres educatius de Puigcerdà en matèria de migracions.

Un cop finalitzada la visita al CEIP, el Secretari ha mantingut una reunió de treball amb el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Joan Pous, i altres autoritats de la comarca. La trobada ha servit per conèixer de primera mà les inquietuds i necessitats que tenen els municipis de la Cerdanya en aquells àmbits i àrees bàsiques que s'han pogut veure més afectades els últims anys per l'augment sostingut de població.

Posteriorment, Oriol Amorós ha visitat la Fundació ADIS, entitat sense ànim de lucre que treballa principalment per afavorir la integració de les persones amb algun grau de discapacitat i que, des de fa un temps, treballa també en el desenvolupament d'algunes activitats adreçades a les persones nouvingudes. L'objectiu de l'entitat es basa en fomentar una dinàmica social que afavoreixi el coneixement, la convivència i la tolerància entre totes les persones que formem part d'una mateixa societat. Bon exemple el trobem en la revista “Colors” que edita la fundació i que és gratuïta i bimestral. El tiratge de 2.500 exemplars pretén potenciar una sensibilitat que afavoreixi el respecte per la diversitat entre la població del municipi.

Entrega del certificat a les persones que han superat amb èxit un curs d’inserció laboral


El Secretari per a la Immigració ha aprofitat la visita al municipi per conèixer les persones que han participat en el curs d'inserció laboral de cambrer/a de pisos organitzat per l'Ajuntament de Puigcerdà i al qual, la Secretaria per a la Immigració ha donat suport. Amorós ha fet entrega dels certificats del curs a les 12 persones d'origen estranger que han completat el curs amb èxit, 7 de les quals han arribat per un procés de reagrupament familiar. El curs, que va finalitzar a començaments de novembre, ha tingut una durada de 30 hores que han servit per donar formació específica en l'àmbit de l'hoteleria a totes aquelles persones que volen treballar en aquest sector.

Per finalitzar la visita, Oriol Amorós s'ha reunit amb l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, i regidors del consistori amb qui ha comentat l'actualitat del municipi i les necessitats i demandes de la ciutadania que conviu a la capital de la Cerdanya.