Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Grup de Recerca de Cerdanya ofereix el cicle dedicat a joves investigadors

El Grup de Recerca de Cerdanya ofereix el cicle dedicat a joves investigadors

Estudiants de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà han presentat els seus treballs de recerca de Batxillerat. Entre els temes analitzats enguany hi ha els animals del Pirineu, l'energia solar a la comarca el vincle entre matemàtiques i literatura
Albert Vendrell presenta el seu treball de recerca sobre energia solar a la Cerdanya (Foto: GRC)
31/07/2020 15:25

Aquesta darrera setmana de juliol ha tingut, tal com ve essent tradicional, el Cicle ‘Joves Investigadors’, on estudiants de l’Institut Pere Borrell exposen els seus treballs de recerca de 2n de Batxillerat.

El cicle es va iniciar dilluns dia 27 amb Joan Bertran, que va exposar el seu treball titulat 'Els animals del Pirineu', inicialment realitzat en francès però que va ser traduït també al català. La conferència constà d’una selecció de la fauna més característica del Pirineu, amb les seves corresponents fitxes, així com d’una explicació sobre com fer recomptes d’espècies, com el cérvol o el gall fer.

El segon treball, dimarts dia 28, el va exposar Albert Vendrell, amb el títol: “Estudi i comparació d’una instal·lació d’energia solar envers una instal·lació convencional a la Cerdanya”. Segons els càlculs realitzats, una instal·lació d’energia solar té un cost similar al d’una convencional.

Finalment va cloure el cicle, dimecres dia 29, Adrià Puerta amb un treball: “Matemàtiques i Literatura: secrets que no s’expliquen”, on es varen explorar les connexions existents entre les Matemàtiques i la Literatura, juntament amb algunes novel·les que tenen temàtica matemàtica. El cicle ha estat seguit per 61 persones i la durada mitjana de les xerrades va ser d’uns 30 minuts