Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El grup del Progrés a Ribera d'Urgellet demana prioritzar els serveis bàsics

El grup del Progrés a Ribera d'Urgellet demana prioritzar els serveis bàsics

El principal grup de l’oposició critica la manca de diàleg per triar les obres seleccionades per al PUOSC 2008-2012
Arfa
18/01/2008 13:29

El grup del Progrés Municipal de Ribera d’Urgellet ha lamentat en un comunicat de premsa la falta de diàleg i consens en les obres seleccionades per a sol•licitar les subvencions per al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2008-2012. Progrés també considera que és un error que es deixin de banda “obres imprescindibles per als veïns”, com són la millora de les xarxes bàsiques de clavegueram, llum i aigua i l’arranjament de molts camins que presenten un estat lamentable.

El principal grup a l’oposició de l’ajuntament de Ribera d’Urgellet ha volgut expressar la seva disconformitat amb els projectes que la majoria encapçalada per Antoni Capdevila ha prioritzat al Pla d’Obres i Serveis 2008-2012. Aquests projectes es van aprovar en sessió plenària el 12 de desembre i no contemplen, segons Progrés, “les intervencions més urgents que necessita el municipi, ni la participació del seu grup en l’elaboració d’un Pla que defineix les actuacions dels propers 5 anys”.

L’equip de Progrés assenyala que la seva voluntat era “ donar més importància a la millora dels serveis bàsics a tots els pobles i nuclis del municipi, sobretot de les xarxes d’aigua i de clavegueram, que són molt antigues en la majoria dels casos, i també de l’enllumenat, que en alguns indrets, com el Pla, és realment deficient”. El principal grup a l’oposició de Ribera d’Urgell també indica que “és necessari asfaltar el camí de cal Ton a Montant de Tost, l’únic tram que queda per arranjar en el nucli habitat”.

El portaveu del grup de Progrés, Francesc Isern, ha destacat, a més, que “l’equip de govern ha optat per restaurar el pont d’Arfa i nosaltres creiem que aquesta decisió no resol els problemes presents i futurs del poble ja que el pont seguirà tenint un sentit de circulació únic”. La proposta d’Isern era fer un pont nou i amb doble sentit de circulació. No obstant, Progrés apunta al fet que “més endavant es podria haver restaurat el pont actual deixant-lo com a pas només per a vianants, preservant-ne, així, el seu valor històric”. L’actuació es podria tirar endavant amb els més de 200.000 € que el Departament de Política territorial i Obres Públiques ha atorgat per garantir la seguretat del pont.

En relació a la Pavimentació i condicionament de la plaça Major del Pla de Sant Tirs, l’equip de Progrés hi va votar en contra per la desproporció del projecte d’aparcament subterrani. Isern considera que “aquesta obra no resoldrà els problemes d’aparcament que hi ha al Pla, i que són cada cop més greus a causa del creixement urbanístic descontrolat que viu el poble. La nostra proposta era fer un aparcament de lloguer en algun dels camps que voregen el poble”.

Per últim, pel què fa al carrer del Martre d’Adrall, l’equip de Progrés hi va votar en contra perquè creiem que la prioritat del poble d’Adrall ara mateix és garantir i millorar l’abastament d’aigua.