Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El judici pel 'cas Nadia' s'allarga un dia més

El judici pel 'cas Nadia' s'allarga un dia més

Els informes de les parts s'han ajornat fins aquest divendres a petició de la defensa. El germà de Garau ha declarat que Blanco era "molt hermètic" amb els viatges i tractaments mèdics que feia la Nadia
Foto de la pantalla de la sala de premsa durant el cas Nadia (Foto: ACN)
04/10/2018 19:50

La tercera jornada del judici pel 'cas Nadia' ha acabat a dos quarts de set de la tarda amb les conclusions de les parts. En elles, el fiscal ha anunciat que manté la petició de sis anys de presó per a cadascun dels acusats, Fernando Blanco i Margarita Garau, per un delicte continuat d'estafa. Ha afegit, però, que en cas que la Sala consideri que els fets no són constitutius d'un delicte d'estafa, es condemni, de manera alternativa, als acusats per un delicte d'apropiació indeguda, mantenint la mateixa petició de pena de sis anys de presó. Les defenses, per la seva banda, han sol·licitat l'absolució dels dos acusats perquè neguen cap engany ni qualsevol tipus de participació en els fets dels quals se'ls acusa. A petició de la defensa, la presentació dels informes de les parts s'ha ajornat a demà divendres, quan està previst que quedi vist per sentència.

En el cas de Fernando Blanco, però, el seu advocat, David Peña, ha introduït que, de manera subsidiària, es condemni el seu client a la pena mínima de dos anys de presó. Demana que s'apliquin els atenuants de prescripció dels fets (en relació a les acusacions referents al 2010), de dilacions indegudes, ja que han passat vuit anys des dels primers fets que es denuncien fins a la celebració del judici i de reparació del dany ja que l'any 2016, ha dit, es va començar a tornar els diners a aquelles persones que ho van demanar, fins que el jutjat va ordenar bloquejar els comptes.

Declaració de Juan Garau

Aquest dijous també ha declarat Juan Garau, el germà de Margarita Garau, que ha defensat que la seva germana és "incapaç d'enganyar ningú" i "menys amb un tema tan seriós i delicat com aquest". Garau ha assegurat que la parella era un matrimoni "normal" que "es desvivia" per la seva filla. Sobre Blanco, a qui coneix des de fa uns catorze anys, ha reconegut, però, que era "molt hermètic" quan se li preguntava pels viatges o pels tractaments que rebia la menor.

Garau ha explicat que fa uns anys, Blanco els va dir que havien de punxar la Nadia al cap en una intervenció a París. Al cap d'uns dies va preguntar-li com havia anat i Blanco li va dir que al final no l'havien punxat sinó que li havien fet un tractament experimental. "Però poc més, no explicava més", ha declarat.

El germà de l'acusada ha afegit que de totes les gestions s'encarregava Blanco i que tant Margarita Garau com la resta de la família confiaven plenament en ell. "No teníem cap problema amb ell i ni se'ns passava pel cap que hi hagués alguna cosa que no estigués bé", ha declarat.