Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El jutge autoritza la venda de la major part del Resort del Pla de l'Ermita i queda resolt el futur del complex

El jutge autoritza la venda de la major part del Resort del Pla de l'Ermita i queda resolt el futur del complex

L'alcaldessa de la Vall de Boí valora "l'esforç econòmic" del grup de Reus, que mantindrà els 53 treballadors. L'empresari Rafa Fuertes abonarà 1,8 milions d'euros i pagarà el deute a la Seguretat Social
Hotel Romànic a la Vall de Boí (Foto: ACN)
20/11/2019 19:15

Pocs dies abans de l'inici de la temporada d'esquí, el jutge ha autoritzat la venda i adjudicació de la major part del Resort de Boí Taüll a l'empresa GestBoí, propietat de l'empresari de Reus Rafa Fuertes, fundador del portal de turisme de neu i muntanya Esquiades.com. D'aquesta manera es desencalla la negociació i queda resolta la venda de part dels hotels i apartaments.

La notícia s'ha rebut amb "molta satisfacció" a la Vall de Boí, ja que és l'única empresa que assegurava la continuïtat dels 53 treballadors del Resort. L'alcaldessa del municipi, Sònia Bruguera, ha valorat a l'ACN l'esforç econòmic fet pel grup i ha afirmat que "assegurar la continuïtat del Resort és també assegurar la continuïtat de l'estació".

Tanmateix, Bruguera ha lamentat que l'acord hagi arribat quan falten pocs dies per estrenar la temporada d'esquí, perquè s'ha perdut temps per fer-ne promoció. L'alcaldessa ha afegit que l'operació els dóna tranquil·litat de cara al futur, tant de l'estació d'esquí com del funcionament del Resort.

Compra milionària

L'acord final contempla que l'empresari Rafa Fuertes abonarà finalment 1,8 milions d'euros per fer-se amb l'Hotel Romànic i els Apartaments La Solana. Així mateix, es compromet a pagar el deute amb la Tresoreria de la Seguretat Social, que és de prop de 3 milions d'euros i a assumir la totalitat de la plantilla actual, un total de 53 treballadors.

L'empresa de Rafa Fuertes ja va aconseguir fa uns anys el control de l'Hotel Augusta, també ubicat al Pla de l'Ermita, al Resort de Boí Taüll. A partir d'ara, aquesta empresa controlarà la major part del complex hoteler i residencial de l'estació de Boí Taüll.

El Resort acull pràcticament tots els grups d'escolars que durant la temporada d'hivern fan cursets d'esquí a l'estació. De no haver-se tancat aquesta operació amb l'empresari de Reus, l'estació d'esquí hauria perdut més d'un 50% dels clients, segons ha puntualitzat Sònia Bruguera.