Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El manifest 'Objectiu: el túnel de la Bonaigua' aconsegueix 650 adhesions particulars i 60 d'institucions

El manifest 'Objectiu: el túnel de la Bonaigua' aconsegueix 650 adhesions particulars i 60 d'institucions

01/02/2010 15:10

El manifest que va redactar ara fa un any l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, en què reclamava la construcció del túnel de la Bonaigua, ha aconseguit reunir 650 adhesions de particulars i 60 d'institucions i entitats. Villuendas ha manifestat en declaracions a l'ACN que es tracta d'una xifra d'adhesions "significativa" tenint en compte la poca publicitat que s'ha fet de la recollida de signatures virtual.

Per unir-se al manifest cal entrar al web de l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu, on hi ha l'enllaç 'Objectiu:túnel de la Bonaigua'. Ramon Villuendas explica que els propers dies farà arribar aquestes adhesions al Govern de la Generalitat perquè tinguin en compte "la voluntat de molts pallaresos".

L'alcalde d'Esterri d'Àneu afirma que "per tenir més força les diferents institucions de la zona s'hauria de prioritzar una sola infraestructura en detriment de la resta, ja que al Pallars és reclamen cinc túnels: el de la Bonaigua, el de Salau, el de Perves, el del Cantó i el de Comiols". Alhora, remarca que la II fase del Pla d'Infraestructures (2016-2026) ja contempla la construcció del túnel de la Bonaigua "però és vol intentar que sigui més aviat que tard amb la recollida de signatures". 

Per Villuendas, amb les adhesions al manifest es vol donar a entendre a la Generalitat que és una obra "prioritària" per a les Valls d'Àneu i al Pallars Sobirà.

El manifest que s'ha redactat per recollir signatures és el mateix que l'alcalde d'Esterri d'Àneu va penjar al Facebook. El text demana que es recuperi el projecte del túnel de la Bonaigua, que s'adeqüi amb les normatives vigents, que es comenci de manera urgent el procediment d'adjudicació i contractació de les obres i que es doni, públicament, un termini de finalització de les obres.

En un altre ordre de coses, la C-28, al Port de la Bonaigua, ha estat tancat aquest dilluns fins a mig matí per perill d'allaus a la via.