Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Mercat Càtar de Castellbò creix i es renova

El Mercat Càtar de Castellbò creix i es renova

El programa d’actes inclou la primera Trobada de Municipis-Castell
Jornades dels Refugis Càtars
07/08/2008 14:03

Castellbò, el principal nucli històric del catarisme al vessant sud dels Pirineus, torna a reivindicar-se, aquest cap de setmana, com a centre d’activitats al voltant del món medieval i dels bons homes. Així, el Mercat Càtar que s’hi celebra des de l’any 2000, creix i arriba fins a la trentena de parades d’artesans de la vall, de la resta del Pirineu i d’arreu de Catalunya.

Es tracta d’una aposta ferma i decidida rere la qual s’agrupen l’Associació Cultural Vila i Vall de Castellbò, l’Entitat Municipal Descentralitaza de la Vila i la Vall de Castellbò, l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Una de les novetats més destacades de l’edició d’enguany és la primera Trobada de Municipis-Castell, a la qual han estat convidats els alcaldes dels 29 municipis de Catalunya que tenen el mot “Castell”, o derivats, en el seu topònim, a més dels alcaldes dels 5 municipis de l’Alt Urgell que tenen algun nucli de població de les mateixes característiques. L’acte consistirà en una recepció a la col•legiata de Santa Maria de Castellbò, la qual anirà seguida d’una xerrada sobre castells a càrrec de l’historiador Lluís Obiols i l’escriptor i naturalista Jordi Pasques.

El Sac Espectacles serà el grup que animarà el mercat, amb diverses cercaviles al llarg del dia. Alguns dels artesans realitzaran també tallers dels seus oficis; ferrer, cistellera, filadora, teixidora, destil•lador i forner. A dos quarts de dues del migdia, l’Associació Cavallista de l’Alt Urgell presentarà el seu nou torneig medieval a cavall.

A la tarda, l’historiador Carles Gascón oferirà una visita guiada a la col•legiata, que es troba en la fase final de restauració, i a les restes del castell. La jornada la clourà Quim Sabaté amb un petit concerts de cançons de trobadors i d’altres de pròpies.