Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El mercat de la Seu d'Urgell renova la ubicació de les parades i millora l'oferta

El mercat de la Seu d'Urgell renova la ubicació de les parades i millora l'oferta

Entre les novetats que s'implantaran des d'aquest dimarts també hi ha la creació del 'Gastromercat' a la plaça Patalín. L'objectiu dels canvis és millorar-ne la imatge i atraure més clients i visitants
14/05/2018 13:55

El mercat setmanal de la Seu d’Urgell -que se celebra cada dimarts i dissabte- oferirà a partir de demà, 15 de maig, un aspecte renovat. Així ho ha anunciat aquest dilluns la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, que ha explicat que aquesta renovació “és fruit d’un treball tècnic i de consens polític que ha tingut lloc durant dos anys, juntament amb entitats, comerços i marxants”.

Font ha explicat que la renovació té diversos objectius però que el principal és "millorar la qualitat de l’oferta per aconseguir atraure nous visitants i compradors”, ha remarcat. Així, entre les novetats que hi trobaran els clients i visitants hi ha el fet que des d'ara les parades estaran ubicades a mà dreta del carrer; és a dir, en un sol costat dels carrers Major, Canonges, Santa Maria i plaça Patalín. “Aquest important canvi", segons la tinent d'alcalde, "farà més còmoda la circulació dels vianants que vagin a comprar al mercat i millorarà també la seguretat en cas d’emergència", atès que d’aquesta manera aquesta activitat comercial s’adequa a la normativa europea de mercats.   

Zonificació per productes

La reubicació de les parades permet també endreçar l’oferta que ofereixen els marxants segons el tipus de productes que venen. A la part baixa del carrer Major -on s'amplia la presència del mercat fins a tocar del carrer Lluís de Sabater- s’hi concentraran els productes alimentaris. La part alta del carrer Major i una part de la plaça Patalín acolliran els productes alimentaris de proximitat, mentre que a l’inici del carrer Major -des de la plaça dels Oms- i a bona part del carrer dels Canonges hi haurà els productes tèxtils i complements.

Un altre objectiu és que la plaça dels Oms quedi lliure de parades, tenint en compte que és el punt d'observació principal de la façana de la Catedral de Santa Maria, el monument més emblemàtic del centre històric.

Aquesta renovació del mercat de la Seu també estrena el projecte ‘Gastromercat’ que tindrà lloc els dissabtes amb l’objectiu de “potenciar noves experiències gastronòmiques que ens posicionin amb les tendències emergents dels mercats”, ha manifestat Mireia Font. Gastromercat oferirà als clients del mercat la possibilitat de fer tastets gastronòmics, a peu dret, en diferents parades de menjar cuinat.

Fixar les parades

Un altre dels objectius que es proposa l’Ajuntament de la Seu és “tancar el mercat”, és a dir, evitar l’existència de parades eventuals no controlades i que totes les que hi hagi passin a ser fixes. Actualment, 41 parades són fixes (el 80%), mentre que una vintena són eventuals o lliures. També amb l'objectiu de donar més bona imatge del mercat és el fet que se sancionarà a les parades que no s’instal·lin durant tres mercats seguits i no ho notifiquin amb temps necessari, o bé que hagin faltat el 25% dels dies de mercat durant un any.

D'altra banda, la part baixa del carrers dels Canonges seguirà ocupant cada dissabte Els encants dels Canonges, un espai ambulant de venda de productes de segona mà.

  • Presentació de les novetats al mercat setmanal de la Seu
  • Mercat de la Seu d'Urgell