Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El mercat setmanal de la Seu d'Urgell es torna a ubicar al centre històric

El mercat setmanal de la Seu d'Urgell es torna a ubicar al centre històric

Les parades d'alimentació se situaran novament al carrer Major des d'aquest dimarts, tot seguint les actuals mesures de seguretat. L'espai entre cada venedor ha de ser d'almenys 1,5 metres i es preveu espais de circulació de visitants d'un mínim de 4 metres
Parades del mercat setmanal de la Seu al costat del Parc del Cadí
13/07/2020 15:55

Des d'aquest dimarts 14 de juliol, el mercat setmanal de la Seu d’Urgell tornarà a celebrar-se al centre històric de la ciutat. Concretament, les parades d’alimentació tornen al carrer Major, on no hi són des que el març passat es va iniciar el confinament per prevenir el coronavirus.

A finals d'abril aquests venedors ja van poder tornar a muntar parada, però al llarg d'aquests quasi tres mesos han estat instal·lats al passeig de Joan Brudieu, per poder complir amb els criteris extraordinaris d’obligat compliment, sobretot pel que fa a la distància entre clients i entre parades. El mercat es duu a terme cada dimarts i dissabte.

Aquest retorn al centre històric s'ha pogut concretar després que el 18 de juny passat es va aprovar Resolució SLT 1429/2020 i que les mesures extraordinàries de la resolució 720 hagin quedat relegades. La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, afirma que ara ja veuen "convenient" tornar a posar els marxants al seu emplaçament habitual "perquè el mercat és un motor de dinamització comercial molt potent". Font ha subratllat, però, que ho faran en tot moment seguint els criteris que estableix per la Direcció General de Protecció Civil. Aquests criteris són:

- Assegurar l’espai de 2 m2 per persona dins els espais de circulació dels compradors.

- Preveure uns espais de circulació de visitants d’almenys 4 metres per davant de les parades.

- Espai entre parades de 1,5 o 2 metres.

- Distribució de les parades que aglutinen més compradors, com són les de fruita i planter, i alternança amb parades amb menys demanda, per tal de no aglutinar gent en un mateix tram del mercat.

Davant d’aquests criteris adoptats, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha hagut de distribuir les parades en nous espais no contemplats per la ordenança reguladora habitual del mercat setmanal, que quedarà redistribuït així:

  • Carrer Major fins carrer Santa Maria: parades d’alimentació general i específica
  • Carrer Major, entre carrer Santa Maria i La Perdiu: zona de transició, on els dimarts hi haurà parades de tèxtil i dissabte d’alimentació.
  • Carrer Major a partir del carrer la Perdiu: tèxtil i complements
  • Plaça dels Oms, carrer Sant Domènec i carrer Ramon Llambart: tèxtil

Conseqüentment, per qüestió d'espai, els carrers de Santa Maria i dels Canonges es quedaran sense parades per un temps indeterminat. Tot i això, a Canonges sí que es preveu reiniciar-hi el Mercat de Segona Mà, en el qual les dimensions de les parades són més petites de les habituals del mercat. En tot cas, aquesta represa també requerirà una reestructuració, que pot fer que les parades abastin bona part de l'històric vial.