Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Ministeri de Medi Ambient condecora els cinc bombers morts a Horta de Sant Joan

El Ministeri de Medi Ambient condecora els cinc bombers morts a Horta de Sant Joan

19/11/2009 17:27

El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí va condecorar ahir dimecres al vespre els cinc bombers morts en l'incendi que va tenir lloc aquest estiu a Horta de Sant Joan (Terra Alta), al massís dels Ports. En concret se'ls va atogar les Ordres del Mèrit Mediambiental en un acte emmarcat en el 50è aniversari de les Campanyes de Prevenció d'Incendis Forestals. D'aquesta manera, Ramon Espinet, David Duaigües, Jaume Arpa, Pau Costa i Jordi Moré, han rebut un nou homenatge després de donar la vida per apagar les flames de l'incendi més tràgic dels darrers temps a Catalunya. L'únic bomber que va sobreviure, Josep Pallàs, també ha estat reconegut.

L'Ordre Civil del Mèrit Mediambiental té com a objectiu premiar a les persones que han prestat serveis eminents i han tingut una destacada actuació per a la conservació de la naturalesa, la protecció del patrimoni natural i de la biodiversitat, la lluita contra el canvi climàtic, la qualitat ambiental, la defensa i promoció de la sostenibilitat dels recursos hídrics marins continentals i en general la defensa del medi ambient.

La titular del ministeri, Elena Espinosa, va ser l'encarregada d'entregar les condecoracions als cinc bombers morts a Horta de Sant Joan. Així mateix també es va condecorar altres cinc morts i els ferits en les tasques d'extinció dels sinistres que han tingut lloc durant l'estiu a l'estat espanyol. En aquest sentit doncs, també s'ha reconegut la tasca de Josep Pallàs, l'únic bomber que va sobreviure a la tragèdia d'Horta de Sant Joan i que encara es troba recuperant-se de les greus ferides i cremades que va patir.

A l'acte hi van assistir, entre d'altres, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, i el subdelegat del govern de l'estat espanyol a Lleida, José Ángel Flores.