Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Museu de les Papallones es trasllada a Ribera de Cardós

El Museu de les Papallones es trasllada a Ribera de Cardós

La col·lecció, amb més de 25.000 exemplars, es podrà visitar a partir de finals de juny. L'espai feia 15 anys que es trobava al poble de Pujalt
Un grup de persones visitant una de les sales del nou edifici del Museu de les Papallones de Catalunya (Foto: ACN)
11/05/2018 12:39

El Museu de les Papallones es podrà visitar a Ribera de Cardós (Pallars Sobirà) a partir de finals de juny. Un acord entre l'Ajuntament i els propietaris de la col·lecció, Alfons G. Dolsa i Maria Teresa Albarran, ha permès el trasllat. La col·lecció, de més de 25.000 exemplars, es trobava a Pujalt fins a finals de l'any passat, però se n'ha canviat la ubicació per un desacord en la gestió de l'espai museístic entre l'Ajuntament de Sort, titular de l'edifici, i els promotors del fons.

Aquest fons científic és considerat com una de les quatre col·leccions de referència a Catalunya juntament amb el Museu de Ciències Naturals de la Citadella, el Centre de Recursos de Biodiversitat Animal de la Universitat de Barcelona (UB) i l'Institut de Ciències del Mar del CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques).

L'acord per acollir el futur museu de papallones a Ribera de Cardós ja s'ha aprovat en ple i ara només manca la signatura del contracte entre l'Ajuntament i els propietaris de la col·lecció. La nova ubicació posa fi a 15 anys de funcionament del museu a Pujalt.

Més de 25.000 papallones

A Ribera de Cardós, s'exposaran les mateixes papallones que es mostraven a l'antic museu, unes 3.500. Pel que fa a la resta, fins a arribar a 25.000, estaran a un segon local també propietat de l'Ajuntament. En aquest espai hi haurà el fons científic.

Entre les curiositats de la mostra destaca la papallona més gran del món i també la més petita, però també els insectes més grans de Catalunya i Europa. La joia del Museu és una papallona única al món descoberta a Andorra l'any 1994.

La col·lecció conté les espècies que volen a Catalunya amb totes les seves varietats. Els visitants poden conèixer a fons el seu món, les seves relacions amb l'entorn i tota mena de detalls sobre la seva vida i els seus costums.