Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Museu Diocesà d'Urgell presenta un itinerari cultural que uneix música i obres d'art

El Museu Diocesà d'Urgell presenta un itinerari cultural que uneix música i obres d'art

El projecte "Banda Sonora" es dóna a conèixer aquest divendres, a les 19 h, a l'església de Sant Miquel, en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus. La proposta es posa en marxa dilluns vinent
16/05/2019 19:25

En el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus, el Museu Diocesà d’Urgell presentarà públicament aquest divendres, 17 de maig, el projecte "Banda Sonora", una proposta d'experiència musical pel conjunt catedralici de Santa Maria d'Urgell. L’acte, que tindrà lloc a les 19 hores, a l'església de Sant Miquel, comptarà amb la participació del grup de polifonia tradicional Tornaveus, que oferirà un repertori de cants tradicionals del territori.

"Banda sonora" és un recorregut a través de dotze peces d’art i dotze temes musicals. L'itinerari està pensat per oferir als visitants un viatge sensorial pel museu urgellenc, en què música i imatge es combinen buscant una connexió emocional. "La visita al llarg de les obres seleccionades pretén funcionar com una pel·lícula amb banda sonora, on ambdues expressions artístiques estan estretament articulades, amb l'objectiu de gaudir de l'instant, aturar-se davant les peces d'art i sentir", ha explicat la delegada de Patrimoni del Bisbat d'Urgell, Clara Arbués.

La musicòloga que ha desenvolupat el projecte, Núria Llobet, ha remarcat que per a dur a terme la proposta s'ha utilitzat una metodologia participativa, "que ha estat molt enriquidora". Les persones que vulguin gaudir de l'itinerari rebran uns cascos i un reproductor amb una llista de les cançons. També se'ls lliurarà un fulletó amb una guia escrita per acompanyar el recorregut, que estarà marcat amb icones. L'experiència, per a tots els públics, estarà disponible per als visitants a partir de dilluns vinent.

El paper dels museus a la societat

Enguany el Museu Diocesà d'Urgell s'adhereix a la campanya d'actes del Dia Internacional dels Museus que organitzen de manera conjunta els museus de la Xarxa de Museus de Lleida i Aran, de la qual el Museu Diocesà d’Urgell en forma part, i que s'orienta a partir del lema els museus i el futur de la tradició. "Treballem en formes innovadores de presentar les col·leccions i viure-les d'una altra manera", subratlla Arbués. Des del Museu s'anima també els urgellencs i urgellenques a conèixer la col·lecció que s'hi exposa.

El Dia Internacional dels Museus se celebra anualment el 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats.

  • Presentació del projecte 'Banda Sonora'
  • Presentació del projecte 'Banda Sonora'