Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El musicòleg Enric Riu ofereix una conferència a la Universitat Jaume I

El musicòleg Enric Riu ofereix una conferència a la Universitat Jaume I

El col·laborador de RàdioSeu parlarà de la música durant el nazisme, tema de la seva tesi doctoral. La xerrada s'emmarca en el seminari permanent de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau
Xerrada d'Enric Riu a la Universitat Jaume I
13/03/2019 20:00

El doctor en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Enric Riu, establert a l'Alt Urgell i director del programa 'El Galliner' de RàdioSeu, oferirà aquest dijous, 14 de març, a les 13.15 hores, a la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, la xerrada "La música durante el nazismo", tema central de la seva tesi doctoral.

Riu explicarà quina importància va tenir la música durant el Tercer Reich, tenint en compte que va ser considerada "una via propagandística de primer ordre", fet pel qual se'n va revaloritzar els estudis. El pedagog i compositor també exposarà fets il·lustratius: "els nazis fins i tot regalaven ràdios i facilitaven que s'escoltés música clàssica a les fàbriques, on es patien les seqüel·les de la crisi del 29". Una altra qüestió de la que parlarà serà la censura, "tot i que era difícil d'aplicar en aquest àmbit".

La conferència s'emmarca en el seminari permanent de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (IUDESP). Aquest ens imparteix des de 1996 a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) els títols oficials de Màster Universitari i Doctorat Internacional en Estudis de Pau, Conflictes i Desenvolupament. En la formació de les dues titulacions, que es fa en anglès i espanyol, hi participa alumnat de tots els continents i professorat de les més prestigioses institucions acadèmiques nacionals i internacionals.

ENTREVISTA A ENRIC RIU, PEDAGOG, MUSICÒLEG I COMPOSITOR