Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El nombre d'altes a persones aïllades a l'àrea de la Seu supera les 250

El nombre d'altes a persones aïllades a l'àrea de la Seu supera les 250

Aquest dimarts se n'ha donat 20, dues d'elles a veïns que han vençut el coronavirus. El nombre d'aïllats és ara de 126
Informació de Protecció Civil sobre com frenar la propagació del coronavirus
20/05/2020 11:45

El Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell ja ha donat l'alta, des de l'inici de la pandèmia del coronavirus a 258 persones que havien estat aïllades per sospites d'infecció o bé per positius confirmats. La xifra segueix augmentant i així, per exemple, les darreres vint-i-quatre hores hi ha hagut 20 noves altes; entre elles, les de dos veïns que han superat la malaltia.

Amb aquesta evolució relativament positiva, a data d'avui a l'àrea de la Seu hi ha 126 persones aïllades als seus respectius domicilis, 9 menys que el dia anterior. Una dada molt per sota dels més de 200 que hi havia registrats fins ara fa una setmana. De la xifra total actual, 13 són positius confirmats, 49 sospitosos i 64 contactes sense símptomes. De la seva part, el Sant Hospital es manté un dia més sense cap ingressat per COVID-19 ni cap cas pendent de resultat.

La mascareta serà finalment obligatòria en espais públics

Des del centre mèdic urgellenc, d'altra banda, han rebut positivament l'anunci fet pel Govern espanyol de fer obligatori l'ús de mascareta en espais tancats i també en espais oberts en els quals no es pugui garantir la distància mínima de 2 metres entre persones. Tot i això, el president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha lamentat que l'obligatorietat "arriba tard, uns dos mesos més o menys". Fàbrega ha defensat des de l'inici de la pandèmia que aquest mitjà és "imprescindible" per aturar la propagació del virus i que serveix tant per evitar ser-ne víctima com per no contagiar d'altres persones.