Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El nou centre termolúdic de la Cerdanya, Aquallivia, té previst acabar les obres d'aquí a un any

El nou centre termolúdic de la Cerdanya, Aquallivia, té previst acabar les obres d'aquí a un any

09/01/2008 19:44

El nou centre termolúdic de la Cerdanya, Aquallivia, finalitzarà les obres d'aquí a un any, i a principis del 2009 ja estarà en ple funcionament. Ja fa quatre mesos que es van començar les obres, que es van haver d'aturar per desviar una línia de mitja tensió i desviar alguns dels serveis de clavegueram municipals que passaven just per sota d'on es construeix el nou equipament, a la zona esportiva de Llívia. La portaveu de l'empresa Lliviaesport gestió, Mireia Vila, ha explicat que les obres 'avancen a bon ritme, tot i que s'han hagut d'aturar uns mesos per canviar els serveis d'electricitat i de clavegueram'. De moment, ja es van enderrocar els antics habitatges dels mestres, i la piscina descoberta municipal per deixar el solar preparat per fer els moviments de terres.

Una vegada s'hagi solucionat el pas dels serveis, es preveu que els treballs es reprendran en un mes. Segons explica l'ACN; el centre tindrà una superfície de 3500 metres quadrats dels quals hi haurà tres plantes, amb tot tipus de serveis termals de les aigües que es capten de la mateixa falla que es capten els centres de Dorres i de Lló, a la Cerdanya nord, d'una capacitat molt inferior a la que tindrà el centre de l'enclavament cerdà.

D'altra banda, Vila ha explicat que el públic que es pensa captar són els visitants de segona residència i residents de la comarca per fer tractaments més medicinals i d'estètica; també les estades esportives i el turisme actiu que ve a practicar esquí, golf, hípica, o esports de muntanya; i finalment també es vol treballar amb un tercer sector que està orientat a la tercera edat.