Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El nou telecadira d'Espot ja pren forma

El nou telecadira d'Espot ja pren forma

Un helicòpter ha fet 42 viatges amb tot el material per muntar remuntadors i pilones. La nova instal·lació ha d'estar enllestida abans de l'inici de la temporada d'esquí
Un helicòpter treballant en la col·locació d'una pilona a l'estació d'esquí d'Espot (Foto: ACN)
16/10/2019 17:41

Un helicòpter de doble hèlix ha treballat aquest dimecres a l'estació d'esquí d'Espot, al Pallars Sobirà, en el transport de les pilones i els remuntadors del que ha de ser el nou telecadira de La Roca. L'aeronau, capaç de transportar materials de gran tonatge, ha fet 42 viatges per distribuir, des de l'aparcament de l'estació fins a la pista d'esquí, les pilones i els remuntadors. Un equip d'operaris l'esperava al punt exacte de la col·locació del material.

Amb aquests treballs han quedat instal·lades totes les pilones. El director de l'estació, Xavi Bigordà, ha explicat a l'ACN que les obres avancen a "bon ritme" i que s'espera que estiguin enllestides a l'inici de la temporada d'esquí. Bigordà ha remarcat que traslladar el material amb helicòpter era el sistema "més ràpid i operatiu". El director de l'estació també ha subratlla que s'ha comptat amb dos equips de muntatge; un a la part baixa de l'estació (assegurant el material a l'helicòpter) i l'altre a la part alta (muntant els aparells a la línia de l'estació).

La intervenció contempla ara acabar l'estació a peu de pista i construir la d'arribada a la de la cota 2.000. També s'ha de col·locar tota la línia i penjar les cadires a part de la instal·lació elèctrica.

Aquest remuntador es va avariar l'hivern passat i va ser impossible reparar-lo. El nou aparell que ara s'instal·la costa 5,7 milions d'euros. El nou telecadira serà un desembragable de quatre places de la marca Leitner Ropeways amb capacitat per transportar 2.400 persones cada hora. El giny que s'està construint, per votació popular, portarà el mateix nom que l'anterior: La Roca.