Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Jussà aposta per la venda directa dels productes agroalimentaris

El Pallars Jussà aposta per la venda directa dels productes agroalimentaris

Es considera que pot ser un excel·lent reclam turístic. La jornada 'Aliments, gastronomia i territori' ha servit com a espai de trobada entre productors, elaboradors i restauradors

Productors del Pallars Jussà (Foto: ACN)
Productors del Pallars Jussà (Foto: ACN)
25/02/2016 19:24

La Jornada 'Aliments, gastronomia i territori', que s'ha dut a terme aquest dijous a Tremp en el marc del projecte 'Al teu gust, aliments del Pallars', ha evidenciat la necessitat que els productors agroalimentaris venguin directament el seu producte per donar-li un valor afegit. L'objectiu de la jornada era aportar les eines necessàries als productors per crear paquets turístics vinculats als productes que elaboren, com ara el vi, la cervesa, el formatge, la mel o les melmelades.

Segons informa l'ACN, Joan Ubach, alcalde de Tremp, ha explicat que es vol fomentar la venda directa i, alhora, valorar el territori i els aliments que s'hi produeixen. A la jornada hi han assistit unes 40 persones, entre productors, elaboradors i restauradors.

David Esteller, consultor en temes de creació de producte turístic per Turislab, ha recomanat apostar per una altra línia de negoci, que implica obrir l'explotació i l'obrador als visitants. Estaller ha afegit que un cop comencin les visites "els productors veuran com els beneficis econòmics i de màrqueting pujaran exponencialment". Així mateix, els ha animat a dur a terme una venda directa i no a través d'intermediaris "per augmentar la rendibilitat, fidelitzar els clients i conèixer els seus gustos de primera mà".

Mostrar formulari de contacte