Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Jussà promociona els seus aliments amb el festival 'Cordevi'

El Pallars Jussà promociona els seus aliments amb el festival 'Cordevi'

L'esdeveniment se centra en la carn de corder i el vi d'alçada però també dóna a conèixer productes com ara cervesa, oli, safrà o vedella. Consisteix en diverses activitats i visites entre el 4 i el 17 d'octubre
Presentació del festival 'Cordevi' del Pallars Jussà (Foto: ACN)
01/10/2019 10:06

El Pallars Jussà promociona dos dels seus productes més identificatius, la carn de corder i el vi d'alçada, mitjançant el festival 'Cordevi', que començarà aquest divendres, dia 4, i continuarà fins al 17 d'octubre. La proposta ofereix als visitants l'oportunitat de descobrir alhora una gamma molt més àmplia de productes que s'elaboren al Pallars, com són la cervesa, l'oli, el safrà o la vedella ecològica gràcies a una cinquantena d'activitats programades.

El 'Cordevi', a més, vol ser un nexe d'unió entre les diferents fires que tenen lloc en aquesta època de l'any a la comarca, tot facilitant la difusió de l'oferta de cada municipi i complementant-la amb experiències autèntiques i exclusives, tant pel que fa al moment com al contingut de l'activitat. Entre les activitats programades hi ha caminades i visites especials a les vinyes, excursions amb ramats i pastors i sopars temàtics centrats en l'oli o les postres.

Eva Carmona, del celler El Vinyer, ha explicat a l'ACN que aquest festival els serveix "per fer valdre el producte que elaboren i donar-lo a conèixer tant a la gent del territori com a tots aquells que el visiten".

Paral·lelament, i dins del marc del festival, un gran nombre de bars i restaurants oferiran menús especials Km0 amb producte 100% pallarès. Ho faran tot coincidint amb els caps de setmana de fira. Josep Palau, president de l'Associació Apat, ha explicat que per segon any consecutiu participen amb el festival. Palau ha afegit que un total de 26 restaurants oferiran menús de proximitat i mitja dotzena faran sopars temàtics.

Des de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tremp, la regidora Anna Ritz ha destacat la voluntat del festival de convertir-se en un referent de la gastronomia pallaresa i diferenciar tant l'oferta gastronòmica com la qualitat dels productes.

També hi haurà d'altres propostes adreçades a públics específics com ara jornades tècniques impulsades des del programa 'Al teu gust, aliments del Pallars'.