Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Sobirà endega un projecte per fomentar la inserció laboral de joves

El Pallars Sobirà endega un projecte per fomentar la inserció laboral de joves

Els participants podran fer pràctiques en empreses turístiques o agroalimentàries, amb possibilitat de contracte. El pla es vincula a feines relacionades amb l'economia local
Pla d'inserció laboral 'Activa't' (Foto: Consell Comarcal del Pallars Sobirà)
07/03/2017 18:20

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha posat en marxa aquesta setmana el projecte formatiu Activa't, que ofereix a 14 joves de la comarca pràctiques en empreses del sector del turisme o sector agroalimentari, i la possibilitat d'un contracte de 6 mesos.

Es tracta d'una formació orientada a millorar competències generals i a definir un full de ruta personal i professional. Els participants hauran d'escollir una especialització formativa que els prepararà per poder treballar al sector turístic o agroalimentari del Pirineu. Un cop finalitzat el curs es durà a terme un acompanyament a la inserció molt acurat i individualitzat amb cadascun dels joves perquè trobin feina.

El curs preveu 23 sessions comunes on treballar competències transversals, complementat amb una formació específica de 60 hores. Els joves que optin pel sector agroalimentari es formaran en seguretat alimentària, transformació càrnia de carn i embotits, producció de pa i dolços i transformació làctica. Els que optin per la línia de turisme de muntanya aprendran els potencials turístics del Pallars i el perfil dels visitants, atenció al client o anglès.

El 53,3% d'alumnes són noies i el 46,7% nois. Un 20% no tenen l'ESO, un 40% tenen l'ESO acabat, un 13,3% han realitzat una formació professional de grau mitjà, un 6,7% han cursat una formació professional de grau superior i un 20% han cursat una carrera universitària.

El projecte Activa't l'impulsa el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, EduXarxa i Montanyanes i està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.