Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Sobirà potencia les seves varietats tradicionals de fruita

El Pallars Sobirà potencia les seves varietats tradicionals de fruita

El Consell Comarcal ha organitzat un tast de plats amb pera de Cardós, perons de Baiasca i poma Bellesa de Roma. L'ens compta amb un viver per salvaguardar els fruits autòctons
Plats elaborats amb fruites del Pallars (Foto: ACN)
22/11/2016 12:15

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha donat a conèixer la importància de la conservació de les varietats antigues de fruita a través d'un curs de cuina. L'objectiu de la jornada 'Elaboració de plats i tast amb varietats antigues de fruita' és la difusió de les possibilitats culinàries de les varietats de fruiters antics que el consell comarcal conserva en el seu viver de salvaguarda.

Aquest any, i per primera vegada, el planter ha tingut una producció de fruita significativa. Entre els plats que han elaborat, per demostrar la viabilitat d'aquestes fruites, destaca un estofat d'ànec amb perons de Baiasca, una amanida amb pera de Cardós, una vinagreta feta amb pera d'hivern, allioli de codony amb pera de Cardós, codonyat amb codonys del país i un pastís fet amb poma Bellesa de Roma.

L'associació gastronòmica La Xicoia ha sigut l'encarregada d'impartir el taller de cuina a l'aula de cuina El Leader gastronòmic de Sort. Aquesta jornada s'emmarca dins el Pla anual de transferència tecnològica del Departament d'Agricultura.