Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Sobirà promou el relleu generacional dels pagesos i pastors amb una nova escola

El Pallars Sobirà promou el relleu generacional dels pagesos i pastors amb una nova escola

El centre vol vehicular la incorporació de joves a aquests oficis, per als quals remarquen que hi ha força demanda laboral
04/03/2009 20:31

El Pallars Sobirà posa en marxa la primera Escola de Pagesos i Pastors de Catalunya. El centre té com a objectiu garantir el relleu generacional de les explotacions ramaderes del Pirineu mitjançant la incorporació de joves a l’activitat, la gestió sostenible de les explotacions i la dinamització del sector fent-lo viable econòmicament.

Alhora el projecte té com a objectiu dignificar aquesta professió i facilitar eines per a la seva organització i cooperació. L’Escola forma part del Projecte Grípia-Territori Ramader. És el primer projecte d’aquestes característiques que es fa a tot Catalunya i es constitueix com un pla pilot a les zones de muntanya.

El Projecte Grípia és una iniciativa de l’associació Rurbans i l’empresa Montanyanes del Pallars Sobirà. Consta de cinc línies de treball diferents que es desenvoluparan durant l’any 2009: l’Escola de Pagesos i Pastors, el banc de terres i custòdia agrària, el servei de suport a les explotacions, la comercialització de productes ramaders com llana i carn, i la sensibilització dels joves.

Les persones que estiguin interessades en fer-se pagès o pastor, poden trucar al telèfon 973 620 977 o bé enviar un correu electrònic a comunicacio@montanyanes.net, i rebran el formulari de sol·licitud. El termini per lliurar-la estarà obert fins al 23 de març.